"FRANCUSKA RAZUME POZICIJU SRBIJE"! Vučić: "Zahvalan sam Makronu, pruža nam podršku na mnogo načina"!

Autor:

Vesti

29.08.2024

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi to što je Francuska donedavno bila protivnik prijema novih članica i to što smo sada od predsednika Francuske Makrona čuli da Francuska želi Srbiju u EU i na koji način ta zemlja pruža podršku Srbiji.

"FRANCUSKA RAZUME POZICIJU SRBIJE"! Vučić: "Zahvalan sam Makronu, pruža nam podršku na mnogo načina"!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Francuska pruža podršku Srbiji na mnogo načina i zahvalio na tome predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, što je Francuska razumela poziciju Srbije koja nije laka.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi to što je Francuska donedavno bila protivnik prijema novih članica i to što smo sada od predsednika Francuske Makrona čuli da Francuska želi Srbiju u Evropskoj Uniji i na koji način ta zemlja pruža podršku Srbiji.

- Ja sam stvarno zahvalan i francuskim diplomatama, pre svega francuskom predsedniku Makronu. U mnogo situacija Francuska je razumela poziciju Srbije, koja nije laka i koja nije jednostavna. I nije uvek lako, nije jednostavno, niti razumljivo. Predsednik Makron je podržavio i poslednji put i bio jedan od inicijatora da nam se otvori klaster tri ili četiri - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić izjavio je danas u Palati Srbija da je predsednik Francuske Emanuel Makron posetom Srbiji još jednom pokazao poštovanje prema srpskom narodu.

- Mnogo vam hvala što ste došli u Srbiju i što ste još jedan put pokazali poštovanje prema građanima ove zemlje, prema građanima Srbije, prema srpskom narodu. Mi u Srbiji to umemo da cenimo, umemo da poštujemo. Takođe želim da obavestim sve prisutne novinare da smo imali duge razgovore, da ćemo ih nastaviti večeras, verovatno do kasno u noć, imaćemo ih i sutra, o svim važnim strateškim pitanjima, kako bilateralne saradnje tako našeg puta ka EU, ali rekao bih i strateških odnosa u svetu i Evropi u celini - rekao je Vučić.

Kaže da je zahvalio predsedniku Makronu na podršci Francuske evropskom putu Srbije.

- Ali zahvalan sam i na sve većem nivou investicija te zemlje u našu zemlju i sve bližoj saradnji u različitim sferama društvenog života - rekao je Vučić.

Šta su još Vučić i Makron pričali na zajedničkoj konferenciji za medije pročitajte na ovom linku. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Ana

29.08.2024 21:41

Podrška Makrona je od velikog znacaja Srbiji!

Marko

29.08.2024 21:42

Prijatelji jednom uvek priatelji!

Dragan

29.08.2024 21:43

Velika stvar za nas jesu dobri odnosi sa Francuskom i Makronom

Cica

29.08.2024 21:45

Pohvalno je videti kako predsednik Vučić priznaje i zahvaljuje Francuskoj za njenu podršku.