"DANAS ĆE BITI DOSTA DOBRIH VESTI ZA SRBIJU!" Premijer Vučević o značaju posete Makrona Srbiji - OTKRIO KOJE TEME ĆE SVE TEME BITI NA STOLU U RAZGOVORU DVOJICE PREDSEDNIKA!

Autor:

Vesti

29.08.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"DANAS ĆE BITI DOSTA DOBRIH VESTI ZA SRBIJU!" Premijer Vučević o značaju posete Makrona Srbiji - OTKRIO KOJE TEME ĆE SVE TEME BITI NA STOLU U RAZGOVORU DVOJICE PREDSEDNIKA!

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODNA MILJEVIĆ

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je danas, povodom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, da će u Beogradu biti potpisano dosta dokumenata i da ima utisak da se odnosi dve zemlje popravljaju.

- Mislim da će danas biti dosta dobrih vesti za Srbiju i građane kada potpišemo sporazume. Imam utisak da polako odnose Srbije i Francuske vraćamo na mesto kako je to nama nekada i preneseno iz istoriskog konteksta - rekao je Vučević na prezentaciji akcije „Najbolja cena“, uptan da oceni važnost te posete.

Dodao je da su građani Srbije uvek prema Francuskoj imali posebna osećanja kao i da je Francuska imala poseban odnos prema Srbiji.

To se, kako je rekao novinarima, dramatično pogoršalo devedesetih godina prošlog veka, ali veruje da se „stvari dovode u odnose koji imaju bolji kontekst“.

- Ne mogu da kažem da imamo idilični odnos ili da o svemu isto razmišljamo, ali su odnosi svakako bolji - rekao je Vučević.

Naveo je da danas na potpisivanje sa Francuskom čeka mnogo važnih dokumenata iz oblasti energetike, razvoja, kulture, odbrane.

Dva predsednika će, prema njegovim rečima „naravno pričati i o bilateralnim odnosima dve zemlje, političkim, geopolitičkim“.

- Svakako će biti teme Kosovo i Metohija, region, rat u Ukrajini i u Gazi, pričaće se i o evropskoj perspektivi Srbije, u to sam siguran, odnosno kako Makron kao predsednik jedne od dve najjače članice EU vidi dalju perspektivu Srbije i Zapadnog Balkana - rekao je Vučević.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading