BEOGRAD U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE! U čast dolaska Emanuela Makrona i Francuske, u bojama trikolora Kula Beograd, Avalski toranj, Brankov most i fontana na Slaviji! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Vesti

29.08.2024

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je u dvodnevnoj poseti Srbiji, a na aerodromu ga je večeras dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BEOGRAD U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE! U čast dolaska Emanuela Makrona i Francuske,  u bojama trikolora Kula Beograd, Avalski toranj, Brankov most i fontana na Slaviji! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Glavni grad Srbije večeras je u bojama francuske zastave povodom dolaska predsednika te zemlje, Emanuela Makrona u Beograd.

U njegovu čast, ali i čast Francuske, u bojama trikolora su Kula Beograd, Avalski toranj, Brankov most i fontana na Slaviji.

Makron je u dvodnevnoj poseti Srbiji, a na aerodromu ga je večeras dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsećamo, francuski predsednik Emanuel Makron nalazi se u dvodnevnoj poseti Beogradu, a predsednik Vučić mu se zahvalio na poseti.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Francuska pruža podršku Srbiji na mnogo načina i zahvalio na tome predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, što je Francuska razumela poziciju Srbije koja nije laka.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi to što je Francuska donedavno bila protivnik prijema novih članica i to što smo sada od predsednika Francuske Makrona čuli da Francuska želi Srbiju u Evropskoj Uniji i na koji način ta zemlja pruža podršku Srbiji.

- Ja sam stvarno zahvalan i francuskim diplomatama, pre svega francuskom predsedniku Makronu. U mnogo situacija Francuska je razumela poziciju Srbije, koja nije laka i koja nije jednostavna. I nije uvek lako, nije jednostavno, niti razumljivo. Predsednik Makron je podržavio i poslednji put i bio jedan od inicijatora da nam se otvori klaster tri ili četiri - rekao je Vučić.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Svetlana

29.08.2024 22:50

Sve u cast Makronu i Francuskoj.

Luka

29.08.2024 23:00

Zivelo srpsko-francusko prijateljstvo.

Luka

29.08.2024 23:02

Saradnja Srbije i Francuske ce rasti iz godine u godinu.

Luka

29.08.2024 23:04

Nizom sporazuma sa Francuskom Srbija pravi osnovu za jos ubrzaniji razvoj.