PREDSEDNIK KK PARTIZAN S MILOVIM FINANSIJEROM - TAJNI RUČAK NA MORU! Republika došla do ekskluzivnih fotografija iz Crne Gore

Autor: R. S. - LJ. M.

Vesti

29.08.2024

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tovarima Dragana Bokana, vlasnika KK Budućnost, u dva navrata nađen kokain, a izuzetno je blizak s bivšim crnogorskim predsednikom

PREDSEDNIK KK PARTIZAN S MILOVIM FINANSIJEROM - TAJNI RUČAK NA MORU! Republika došla do ekskluzivnih fotografija iz Crne Gore

Foto: ST/Nemanja Pančić, Pedja Milosavljevic, Republika, ATA Images, Profimedia

Ostoja Mijailović, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik KK Partizan, bio je na tajnom ručku s vlasnikom KK Budućnost Draganom Bokanom, bliskim prijateljem i finansijerom Mila Đukanovića.

Srpski telegraf i Republika su došli do ekskluzivnih fotografija iz Crne Gore na kojima Mijailović, zajedno s trenerom crno-belih Željkom Obradovićem, opušteno ćaska s Bokanom, gazdom trgovinskog lanca "Voli". Kako se po fotografijama može zaključiti, njihovo poznanstvo je izuzetno lično, ležerno su sedeli i ćaskali, osmehivali se, dok su se na stolu ređale ture hrane i pića. Ostoja Mijailović je sedeo tik uz Bokana, dok je preko puta njega sedeo proslavljeni košarkaški trener Željko Obradović.

REŽIMSKA FIRMA

Podsetimo, u tovaru banana iz Ekvadora namenjenom Bokanovoj firmi 2018. pronađeno je 30 kilograma kokaina, a 2022. u magacinu "Volija" čak pola tone. Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević pre šest godina direktno je optužio Bokana i upitao:

- Kako je moguće da režimska firma i finansijer DPS skladišti i distribuira kokain, a da niko ne bude uhapšen?

Crnogorski mediji su pisali da je specijalni tužilac Milivoje Katnić tada iz petnih žila branio kompaniju "Voli", a da Bokan nije ni saslušan. Podsetimo, Katnić je uhapšen u aprilu ove godine zbog sumnje da je blisko sarađivao sa "kavačkim klanom" i njegovim šefom Radojem Zvicerom.

Bokan nikad nije krio bliskost s bivšim predsednikom Crne Gore, a to je u više navrata potvrđivao i sam Đukanović.

- U pravu su kad kažu da je KK Budućnost državni projekat, bez obzira šta pod tim podrazumevali. Da, to je klub koji ima podršku države, i tako će i ostati - rekao je Milo na svečanoj akademiji povodom 70 godina od osnivanja ovog kluba.

Ovaj kontroverzni biznismen poznat je po incidentnim situacijama na utakmicama Budućnosti. Ovaj klub i njen predsednik kažnjeni su 2021. zbog vređanja igrača, trenera, tim menadžera i predsednika Zvezde Nebojše Čovića. Takođe, kazna je usledila i zbog pretnji službenim licima ABA lige, komesaru za suđenje i sekretaru Sudijske komisije.

PRETNJE I UVREDE

- Komesar za suđenje i sekretar Sudijske komisije naveli su u tužbi da su 22. maja došli na utakmicu, te da su u VIP prostor stigli sat vremena pre početka i da im je potom prišao predsednik Budućnosti Dragan Bokan, koji im se tom prilikom, uz rukovanje, obratio rečima: "Je*em vas i Sudijsku komisiju i onakvo suđenje u prve dve utakmice, ali o tome ćemo naknadno..." - pojasnila je Disciplinska komisija.

Dve godine ranije, na Skupštini ABA lige u Zagrebu krajem 2019, Dragan Bokan pretio je i predstavnicima Crvene zvezde.

- Zapamtite, vraćam vam i biće vam vraćeno s mnogo strana. Lično će vam biti vraćeno - rekao je on, obraćajući se Zvezdinom generalnom direktoru Filipu Sunturliću.

Mućkama isisavao pare

Podgorički portal Borba pisao je svojevremeno da je Bokan imao monopol u poslovima s "Plantažama", koje su mu proizvode prodavale budzašto, on dalje preprodavao i enormno zarađivao, a deo novca je tajnim kanalima završavao u KK Budućnost.

Borba je tvrdila da su se u klub slili i milioni od privatizacije tamošnjeg "Telekoma"

Zabranjivao radnicima da idu na litije

Bokan je 2020. naredio isleđivanje zaposlenih u kompaniji s ciljem da ne izlaze na litije koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Ovo je za portal Srpsko ujedinjenje saopštilo ili potvrdilo više zaposlenih iz "Voli" marketa u Podgorici, Nikšiću i Baru.

On je, inače, u žižu javnosti dospeo i zbog pretnji košarkašima i rukovodstvu Crvene zvezde na Skupštini ABA lige u Zagrebu 2019. da će ga zapamtiti i da će im se osvetiti kada dođu u Podgoricu.

Ostoja Mijailović: Zvao me je, korodiralo mu krilo na autu

Mijailović je juče Srpskom telegrafu rekao da se radilo o manje-više slučajnom susretu.

- Bokan je čuo da sam na odmoru, pa se javio da se vidimo i porazgovaramo o nekim poslovnim, vankošarkaškim stvarima. Igrom slučaja je i Željko bio u blizini, pa smo se našli zajedno.

On tvrdi da nije bilo razgovora o narednoj sezoni ABA lige:

- Ne, ne. Bokanu je korodiralo krilo na automobilu, pa me je na osnovu mog iskustva iz mladosti koje vama drage osobe rado ističu pitao za savet kako najbolje da sanira kvar.

Dodaje i da politička situacija u Srbiji i Crnoj Gori nisu bili tema:

- Te teme su rezervisane za dežurne eksperte po jutarnjim programima. Nije to tema za nas. Ja se bavim svojim poslom, interesom kluba na čijem sam čelu i interesima svojih kompanija.

Milačić: Dve zaplene nisu slučajnost

I lider Prave Crne Gore Marko Milačić tražio je 2022. hapšenje Bokana.

- Već drugi put u bananama "Volija" prvo policija, a sada i građani nalaze pakete kokaina. Vreme je da gospodin Dragan Bokan bude uhapšen pod istim razlozima kao i Krstović i njegova ćerka jer su obični građani dovedeni u opasnost i rizik da s porodicama budu na meti narko-kartela, otkrivanjem velikih količina kokaina u hladnjačama i rafovima "Volija", bez trunke svog doprinosa - rekao je Milačić i dodao:

- Ako je pošiljka kokaina iz jula 2018. pronađena u hladnjaku kontejnera namenjenog "Voliju", kojom je upropašćena akcija DEA, bila čista slučajnost, ova današnja je potvrda da s "Volijem", Bokanom, Đukanovićem i kokainom nema nikakvih slučajnosti niti je ikada i bilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading