KURTI NAŠAO NOVE SPONZORE U EVROPI! Ova zemlja se nudi Prištini i to sama - nikad ne biste pogodili o kome je reč

Autor:

Vesti

29.08.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko bi rekao...

KURTI NAŠAO NOVE SPONZORE U EVROPI! Ova zemlja se nudi Prištini i to sama - nikad ne biste pogodili o kome je reč

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Aljbin Kurti u geopolitičkom vrtlogu

Premijer lažne države, Aljbin Kurti, suočava se sa sve većim pritiskom i gubitkom podrške zapadnih sila, nakon kontinuiranih provokacija i opstrukcija dijaloga, a posebno maltretiranja Srba na Kosovu. Njegova potraga za podrškom sada se okreće ka zemljama poput Danske, koja je nedavno bila predmet njegovog zahvaljivanja na angažovanju u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE).

Kurtijeva potraga za podrškom

Kurti je izrazio zahvalnost danskim delegatima, tvrdeći da Priština ispunjava sve standarde za punopravno članstvo u Savetu Evrope, iako je njihov zahtev za članstvo nedavno blokiran od strane vodećih evropskih zemalja. Njegovo odbijanje da povuče poteze u pravcu formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) dovelo je do gubitka podrške Francuske, Italije, Nemačke, a sada se okreće ka novim saveznicima poput Danske.

Kurtijevi potezi i međunarodna zajednica

Iako je Kurti hvalio danskog delegata za angažovanje u PSSE, njegov trenutni status u međunarodnoj zajednici je sve oslabljeniji. Pokušaj otvaranja mosta na Ibru, koji razdvaja severni i južni deo Mitrovice, pokazao je da se Kurti suočava sa tvrdim stavovima Kvinte (SAD, Francuska, Italija, Nemačka i Velika Britanija) koji ga sve više izoluju.

Stavovi i komentari

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je stavove Francuske i SAD, kao i drugih zemalja članica Kvinte, koji su čvrsti po pitanju mosta na Ibru. Ovi događaji ukazuju na sve veći pritisak na Kurtija i njegovu vladu, kao i na gubitak podrške koju su nekada uživali od zapadnih sila.

Kurtijeva potraga za podrškom, njegovi potezi u međunarodnoj zajednici i tvrdi stavovi Kvinte sve više ukazuju na izolaciju premijera lažne države, Aljbina Kurtija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading