KURTI EKSPERIMENTIMA POLAKO, ALI SIGURNO UNIŠTAVA LAŽNU DRŽAVU! EVO KOGA spremaju da bude Aljbinova zamena - SRBIJA GA ZNA KAO ZLU PARU

Autor:

Vesti

20.08.2024

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pijan od moći" nastavlja svoje ekstremističke akcije.

KURTI EKSPERIMENTIMA POLAKO, ALI SIGURNO UNIŠTAVA LAŽNU DRŽAVU! EVO KOGA spremaju da bude Aljbinova zamena - SRBIJA GA ZNA KAO ZLU PARU

Foto: Tanjug/AP

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost tzv. države Kosovo Besnik Tahiri rekao je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svojim eksperimentima dramatično unazadio tzv. državu Kosovo, prenosi Koha. 

- Aljbin Kurti je sopstvenim eksperimentima zaustavio siguran put NATO integracija, severnog Kosova, članstva u Savetu Evrope - rekao je Tahiri.

Dodaje da tzv. država Kosovo nikada ne može postati član neke međunarodne organizacije, a da to ne želi Amerika, čak i ako Amerika nije u Savetu Evrope.

- Ne može se biti članica NATO bez američkog "da" nekoj zemlji. U ovom četvorogodišnjem periodu Kosovo se dramatično vratilo unazad - kazao je. 

Republika

Foto: Profimedia

Aljbin Kurti

Tahiri je rekao da Alijansa za budućnost tzv. države Kosovo veruje da Aljbin Kurti više ne bi trebalo da bude premijer.

Što se tiče stranke na vlasti, rekao je da je "pijana od velike moći"

- Vidim da ovaj vladin kabinet nije pijan od alkohola, već od velike moći, koja dolazi sa glasanjem naroda i žrtvom mnogih aktivista Samoopredeljenja. Oni imaju 50 odsto moći zbog naših grešaka i upornosti mnogih aktivista Samoopredeljenja - rekao je Tahiri.

Prema njegovim rečima, Ramuš Haradinaj biće predložen za premijera iz redova koalicije ABK-NISMA-Konzervativci i E-30. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ramuš Haradinaj

Tahiri je rekao da je Haradinaj nosilac te koalicije, te da se očekuje da bude i zvanično nominovan.

- Kao nosilac ove koalicije, Ramuš Haradinaj će normalno biti nominovan. Ali podleže proceduri u partiji, u koaliciji da se formalno dobije nominacija - dodao je.

Prema njegovim rečima, na izborima 9. februara Alijansa će imati najbolji rezultat dosad na parlamentarnim izborima. 

Istakao je i da će 2025. biti veoma važna za Alijansu za budućnost tzv. države Kosova.

- Biće dupliranja glasova, negde oko 15 odsto. Imali smo 100 glasova na prošlim lokalnim izborima. Na izborima referentna tačka nije 14. februar jer je to bio uragan protiv "starih" partija. To nije referentna tačka. Ako je to 100 glasova koje smo imali, 30 NISMA i relativno dobar broj druge dve stranke u koaliciji, onda ćemo doći do 140 glasova. Ako bude 750 glasova, onda će Alijansa dostići negde oko 19 odsto - rekao je Tahiri. 

Kaže da Alijansa zna greške koje je pravila u prošlosti, među kojima je i koalicija sa PAN. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading