PREDSEDNIK POKAZAO KAKO SE RAZGOVARA S NARODOM: NIKO NIKAD KAO VUČIĆ!

Autor:

Vesti

15.08.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovarao na pitanja četiri sata, a stručnjake koji su govorili na protestu protiv litijuma pozvao u ekspertski tim

PREDSEDNIK POKAZAO KAKO SE RAZGOVARA S NARODOM: NIKO NIKAD KAO VUČIĆ!

Foto: Tanjug/Vladimir Pori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uradio je nešto što nijedan predsednik pre njega nije. U Srbiji sigurno, a i u svetu bi se teško mogao naći neko ko na isti način komunicira s narodom.

Došao je Vučić pred žitelje Malog Zvornika i okoline, kao što je i obećao, te puna četiri sata odgovarao na apsolutno sva pitanja o gorućoj temi u zemlji litijumu, ali i na sve drugo što su ga pitali. Ne samo da je Vučić odgovarao na pitanja zabrinutih meštana, već i dela govornika nedavnog protesta protiv iskopavanja litijuma. Epilog: našli su zajednički jezik!

Za razliku od četvoro učesnika protesta koji su se odazvali pozivu na razgovor, samozvane vođe nisu došle i tako odbacile pruženu ruku. Zašto, jasno je svima.

NAUČNA GRUPA

Predsednik je pozvao stručnjake koji su govorili na protestu i koji su ga tamo napadali da budu u timu za ocenu bezbednosti životne sredine zbog rudarenja. Kako je poručio, ako oni kažu da nije bezbedno, rudarenja neće ni biti.

Doktor Sanja Sakan iz Centra za izuzetne vrednosti hemije, koja je bila na protestu 9. avgusta, dobila je poziv od Vučića da učestvuje u razgovorima o litijumu.

- Ja vas molim, mi smo spremni da vas stavimo na čelo nekog ekspertskog tima, baš tog koji će da se bavi kontaminacijom zemljišta, gde ste dali značajan doprinos svojim naučnim radom, i nećete da budete preglasani nijednog trenutka. Nećemo da radimo ništa dok vi ne kažete da ne možemo da radimo. Više verujem vama nego ljudima iz "Rio Tinta". Nemam problem s tim, to je vaša odgovornost, vas država plaća, kao i mene. Super što ste govorili na protestu. Evo, ja vas molim, dođite i pridružite se - poručio je Vučić ženi koja se prva javila za reč, rekavši da je autorka studije objavljene u jednom međunarodnom časopisu baš na ovu temu, a da je u Malom Zvorniku u poseti svojima.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Pori

Vučić odgovarao i na pitanja dela govornika nedavnog protesta protiv iskopavanja litijuma

Predsedniku se obratio i Nenad, suprug Sanje Sakan, viši naučni saradnik na Institutu za fiziku, i naveo da svako ko bude u formiranim komisijama ne sme da bude ni pod kakvim uticajem, pogotovo ne materijalnim, od bilo koje kompanije koja možda ima korist od toga.

Vučić je i Sakana pozvao u ekspertsku grupu, on je zahvalio na ponudi i rekao da prvo mora da se postigne dogovor u okviru njihove naučne grupe, na šta mu je šef države rekao:

- Pustite naučnu grupu, imate vi svoju grupu. Imate svoju obavezu prema državi, država je poslodavac, ona vas plaća, imate odgovornost da joj pomognete u trenutku koji nije jednostavan. Vaša supruga je govorila na protestu i govorila protiv nečega. Mi kažemo hvala što si to rekla, dođi da nam pomogneš i da se izboriš za sve to što si rekla.

Zorana Petković je takođe bila jedan od govornika na protestu protiv rudnika, a istakla je zabrinutost zbog potencijalnog zagađenja životne sredine.

- Gospođo Petković, hvala vam i posebno mi je drago što ste došli i vi koji ste učestvovali u protestnoj aktivnosti. Kada budemo razgovarali s "Rio Tintom", dođite i sedite pored mene, pa neka se bore protiv nas oboje da nam objasne šta će raditi.

NEZNALICE

Razgovarajući s Nedeljkom Bosiočićem, učesnikom protesta, Vučić je rekao da čelnici nekih udruženja i političkih partija ne znaju ništa o ovoj temi, ali unapred znaju da su apokaliptični scenariji ono što će nam se dogoditi.

- Neće. Zato sam došao da razgovaram i razgovaraćemo još mnogo meseci pre nego što bilo kakvu odluku budemo donosili - zaključio je Vučić.

REAKCIJE

Miloš Vučević, premijer

Četiri sata da vam požele sve najbolje, pa nije lako, a ne da vas pitaju za različite probleme jer je, pored litijuma, odnosno projekta "Jadar", bilo i pitanja koja nisu objektivno za predsednika. To treba se rešava na lokalnom nivou ili ministarskom nivou, ali predsednik je prihvatio i razgovarao o različitim temama

Ana Brnabić, predsednica Skupštine

Posle četiri sata ovako iskrenog i otvorenog razgovora, koji je i cela Srbija mogla da prati uživo, imam samo jednu stvar da kažem - neće Srbija imati ovakvog čoveka i lidera kakav je Aleksandar Vučić u narednih 300 godina

Adrijana Mesarović, ministarka privrede

Samo jedan čovek je uvek spreman da izađe pred svoj narod, sam, čista obraza i spreman da sasluša i odgovori na sva pitanja građana, i ona prijatna i ona malo manje prijatna. Naš predsednik Aleksandar Vučić je uvek i svuda sa svojim narodom

Žalili se i na puteve, vodovod, klizišta, lokalne funkcionere...

Vučiću su se žitelji malozvorničkog kraja žalili i na požare, klizišta, prašinu, lokalne funkcionere, nedostatak prodavnica. Takođe, tražili su rešavanje problema nelegalizovanih objekata, nedostatka vodovoda, loših puteva...

Strpljivo je predsednik svakog saslušao, naložio saradnicima da uzmu kontakte od ljudi, a najavio je i dolazak ministra za javna ulaganja Darka Glišića kod ljudi čiji bi problemi na taj način mogli da se reše i Glišić će već danas biti u Malom Zvorniku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading