Selak: Protesti su pokušaj slabljenja Srbije i njene sposobnosti da samostalno odlučuje o svojoj budućnosti

Autor:

Vesti

10.08.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Podrška Srbiji u razvoju i zaštiti nacionalnih interesa!"

Selak: Protesti su pokušaj slabljenja Srbije i njene sposobnosti da samostalno odlučuje o svojoj budućnosti

Foto: youtube.com/ Alternativna Televizija

Goran Selak, predednik Socijalističke partije Srpske, izrazio je bezrezervnu podršku Republici Srbiji u njenim naporima da iskoristi prirodne resurse za dobrobit svog naroda.

"Projekat eksploatacije rudnih i mineralnih sirovina uz poštovanje najviših ekoloških standarda u Loznici predstavlja važan korak ka ekonomskoj emancipaciji Srbije i njenom pozicioniranju kao velikog igrača na evropskoj i svjetskoj sceni. Razvoj litijuma nije samo pitanje privrede, već je i pitanje nacionalnog suvereniteta i prava da upravljamo svojim resursima. Socijalistička partija Srpske vjeruje da je svaki korak ka jačanju ekonomske i političke nezavisnosti Srbije i Republike Srpske od ključnog značaja za budućnost svih Srba", rekao je Selak.

Međutim, svjestan sam, kaže on, da svaki veliki poduhvat nailazi na otpor.

"Protesti koji se dešavaju u Srbiji, i koji su očigledno usmjereni protiv Aleksandra Vučića kao nesumnjivog lidera većine Srba, samo su odraz širih interesa koji su u sukobu sa interesima srpskog naroda. Ali mi u Republici Srpskoj dobro znamo šta znači kada se neko bori za kontrolu nad svojim resursima i kada se pokušava nametnuti volja onih koji Srbiji ne žele dobro", naglašav on.

Ono što je posebno alarmantno, smatra Selak, jeste činjenica da se protivljenje ovom projektu često podstiče iz inostranih centara moći, koji su svjesni koliko uspjeh ovog projekta može ojačati Srbiju.

"Dok neki pokušavaju da ovaj otpor predstave kao zaštitu životne sredine, mi vidimo mnogo dublje – to je pokušaj slabljenja Srbije i njene sposobnosti da samostalno odlučuje o svojoj budućnosti. Mi u Socijalističkoj partiji Srpske smatramo da je od najveće važnosti da Srbija, kao i Republika Srpska, ostanu na putu razvoja, stabilnosti i jačanja svoje uloge u regionu. Samo ekonomski snažne i politički stabilne države mogu obezbjediti prosperitet i sigurnost za svoje građane. Pozivam sve koji su zabrinuti za budućnost naših naroda da podrže i da stanu uz Srbiju i njen narod u borbi za bolju budućnost. Srbija je na pravom putu, i ne smijemo dozvoliti da je išta skrene sa tog puta", zaključio je Selak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading