VUČIĆ VEČERAS OBILAZI RADOVE NA TUNELU "IRIŠKI VENAC": Ova deonica spaja Novi Sad i Rumu

Autor:

Vesti

09.08.2024

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilazak je zakazan za 19 časova.

VUČIĆ VEČERAS OBILAZI RADOVE NA TUNELU "IRIŠKI VENAC": Ova deonica spaja Novi Sad i Rumu

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Danas je predviđen obilazak radova na izlaznom portalu tunela "Iriški venac" u okviru projekta Novi Sad - Ruma (Fruškogorski koridor) od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovaj tunel biće najduži u Srbiji, sa dužinom od 3,5 kilometara, i spojiće Novi Sad i Rumu.

Obilazak je zakazan za 19 časova.


Projekat Novi Sad - Ruma obuhvata brzu saobraćajnicu "Fruškogorski koridor" dužine 44,41 kilometara, podeljenu na četiri deonice. Tunel Iriški venac, koji čini deonicu 2, sastoji se od dve tunelske cevi i intenzivno se izvode radovi na iskopu obe tunelske cevi. Do sada je iskopano 4.122,3 metara, što čini 58,83 odsto ukupnog planiranog iskopa. Radovi se odvijaju bez prekida, 24 sata dnevno, sa angažovanih oko 230 radnika i 50 jedinica mehanizacije i opreme.

Na deonici brze saobraćajnice predviđena je izgradnja 46 većih građevinskih putnih objekata, uključujući most preko Dunava dužine oko 1.7 kilometara, kao i tuneli „Širine“ (dužine 350 metara) i „Iriški venac“ (dužine 3.5 kilometara). Takođe, planirana je izgradnja 15 denivelisanih raskrsnica i ukrštaja, kao i velikog broja potpornih zidova i zidova za zaštitu od buke.

Fruškogorski koridor ima za cilj poboljšanje regionalne pozicije u domenu pristupačnosti, saobraćajnog rasterećenja urbanih područja (obilaznica oko Novog Sada, Iriga i Rume) i uklanjanja tranzita sa područja Nacionalnog parka "Fruška gora" izgradnjom tunela. Pored toga, ova saobraćajnica povezuje Vojvodinu sa zapadnim i severozapadnim delom Srbije, kao i sa susednim zemljama poput Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rumunije.

Izvođač radova na ovom projektu je kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“. Ukupno je angažovano 804 radnika, inženjera i ostalog osoblja, kao i 248 jedinica mehanizacije i opreme.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
duki

09.08.2024 06:19

sve sto se radi za narod i drzavu je od velike vaznosti kao i ovaj tunel koji ce da spaja ljude

Ana

09.08.2024 06:50

Nemože se stići na sve strane po danu ali za Vučića dan prestaje kad zavri sve poslove.

Ana

09.08.2024 07:01

Putevi i pruge spajaju ljude, olakšavaju život i rad građana.

Maki

09.08.2024 07:26

Ovo je jako važan projekat spajanje Novog Sada i Rume .