"UBIJ SRBINA" NA KOLIMA HRVATSKE POLITIČARKE U ZAGREBU! Slučaj hitno zataškan, Plenkovićeva "bliska saradnica" ćuti nakon SKANDALA

Autor:

Vesti

07.08.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došla u automobilu srpskih registarskih tablica, pa osetila kako je biti Srbin u Hrvatskoj

"UBIJ SRBINA" NA KOLIMA HRVATSKE POLITIČARKE U ZAGREBU! Slučaj hitno zataškan, Plenkovićeva "bliska saradnica" ćuti nakon SKANDALA

Foto: printskrin/youtube/kosovoonline

Hrvatski politički vrh u Hrvatskoj u kontinuitetu stvara ambijent za obespravljenost srpske populacije, za njihovu asimilaciju i iseljavanje.

 

Kako pišu "Novosti", u Hrvatskoj nisu bezbedni ni istaknuti Hrvati, ukoliko samo imaju neko obeležje države Srbije. Kako je biti Srbin u Hrvatskoj iskusila je i Jasna Vojnić, predsednica Hrvatskog nacionalnog saveta u Srbiji (HNS) i poslanica hrvatskog Sabora, koja je prilikom nedavnog boravka u Zagrebu doživela veliku neprijatnost.

Prilikom službenog boravka u Zagrebu na njenom automobilu sa srpskim registarskim oznakama, zatekla je preko cele haube, oštrim predmetom urezan natpis ''Ubij Srba'', samo zato što vozi automobil sa srpskim registarskim oznakama.

Republika

Foto: youtube.com/TV Subotica

Jasna Vojnić

Nakon toga, nastala šteta je hitno sanirana u jednom auto-servisu u Zagrebu, kako navedena informacija ne bi postala poznata široj javnosti i postala dostupna medijima, jer ista hrvatskom državnom rukovodstvu nikako ne ide u prilog u cilju stvaranja "idilične slike" o položaju srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Iako svesna pozadine navedenog događaja i realne slike položaja Srba u Hrvatskoj, za očekivati je da će imenovana kao politička figura u usponu u hrvatskom političkom establišmentu i novopečena osoba od poverenja i "bliska suradnica" Andreja Plenkovića, predsednika Vlade RH, nastaviti sa dosadašnjom retorikom o "velikim pravima Srba u Hrvatskoj i obespravljenosti Hrvata u Srbiji", a što je u skladu i na kursu zvanične politike hrvatskog državnog rukovodstva. U tom periodu možemo samo očekivati nove pogrome i obespravljenost Srba u Hrvatskoj, kojima ne preostaje ništa drugo nego da se mole Bogu za milost.   

Republika

Foto: Tanjug Foto: Hina Edvard Susak

Andrej Plenković

Tezu o "blagostanju" srpske populacije u Republici Hrvatskoj, ozbiljno su i do sada ugrožavali ispadi i organizovani napadi na Srbe od strane različitih lica, pretežno na područjima vukovarsko-sremske i osječko-baranjske županije, ali i u gradovima u hrvatskom primorju prema srpskim turistima i srpskom življu. Svi takvi događaji u hrvatskim medijima su uvek relativizovani kao sukobi navijačkih grupa, odnosno navijačke grupe "Bad Blue Boys" koja podržava FK Dinamo iz Zagreba i lokalnih grupa navijača srpskih sportskih klubova "Crvena Zvezda" i "Partizan" sa područja Vukovara ili na druge perfidne načine, dok su istovremeno takvi događaji pogodovali desno orijentisanom biračkom telu u Hrvatskoj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading