ZASTRAŠUJUĆI SKANDAL U KNINU! Ultradesničar Marko Skejo i HOS-ovci uradili JEZIVU stvar, a hrvatska policija ćuti! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.08.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ulaska radikalnog Domovinskog pokreta u vlast sa HDZ-om u Hrvatskoj ovaj, ustaški poklič se sve češće čuje u javnom prostoru

ZASTRAŠUJUĆI SKANDAL U KNINU! Ultradesničar Marko Skejo i HOS-ovci uradili JEZIVU stvar, a hrvatska policija ćuti! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji list

Ekstremni hrvatski desničar Marko Skejo i bivši pripadnici HOS-a na obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije Oluja u Kninu ponovo su danas uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni", kojeg se, kako kažu, nikada neće odreći.

Skejo, koji je prepoznatljiv po brkovima nalik onim koje je nosio Adolf Hitler, na sebi nosi majicu s grbom HOS-a na kojoj je utisnut ovaj ustaški pozdrav.

Nema, međutim, informacija da je zbog ponašanja Skeja i ostalih HOS-ovaca intervenisala policija.

Hrvatski mediji tvrde da su HDZ i Domovinski pokret, vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, postigli dogovor da ove godine nema privođenja HOS-ovaca zbog ustaškog pokliča.

Ovaj pozdrav su prvi put upotrebile ustaše u 30-im godinama prošlog veka i bio je službeni pozdrav u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Nakon ulaska radikalnog Domovinskog pokreta u vlast sa HDZ-om u Hrvatskoj ovaj, ustaški poklič se sve češće čuje u javnom prostoru, pa čak i u hrvatskom saboru i to bez ikakvih sankcije, preneo je Tanjug.

 

 

 

Rafali i MiG-ovi leteli nad Kninom

- Obeležavanje Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 29. godišnjice VRO Oluja danas je prošlo svečano, iako je ove godine u Kninu primećeno manje ljudi, a središnja svečanost završila se preletima vojnih aviona i misom u kninskoj crkvi​ - piše Index.hr.

Kako piše ovaj hrvatski medij, program je počeo rano ujutro ulicama Knina, usledilo je polaganje venaca na Trgu dr. Ante Starčevića, dok je središnja "svečanost" bila na stadionu NK Dinara i na Kninskoj tvrđavi.

"Zazvonila su crkvena zvona, podignuta je hrvatska zastava uz pevanje himne, pročitana su imena poginulih i nestalih u Oluji, ispaljeni su plotuni, a najviši državni zvaničnici održali su prigodne govore", piše Index.hr.

- Središnja svečanost na stadionu završila se letačkim programom tokom kojeg su nebo nad Kninom preleteli avioni MiG-21, koji su pružali podršku kopnenim snagama tokom operacije Oluja, a čija se era završila tim letom, kao i novonabavljeni Rafali - prenosi Index.hr.

- Oko 18 sati u Kninu se očekuje mimohod ulicama dveju navijačkih grupa - Torcide i Tornada, a ceo program trebao bi da se završi večerašnjim koncertom Mate Bulića i Maje Šuput - piše Index.

Podsetimo, vojna operacija Oluja, započeta je 4. avgusta 1995. godine i završila se 7. avgusta iste godine i to masovnim egzodusom srpskog naroda sa vekovnih ognjišta. 

To je bio najveći zločin koji je svet video posle Drugog svetskog rata i pred vratima 21. veka!

Iz Republike Srpske Krajine proterano je 220.000 Srba, a 2.000 ljudi je ubijeno i nestalo!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading