ZA DOM SPREMNI, VELIČANJE USTAŠTVA I ANTISRPSKE PORUKE U KNINU! Hoće li Evropska unija konačno sankcionisati Zagreb zbog VELIČANJA FAŠIZMA?

Autor:

Vesti

07.08.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavlje zbog zločinačke operacije "Oluja" i dalje traje

ZA DOM SPREMNI, VELIČANJE USTAŠTVA I ANTISRPSKE PORUKE U KNINU! Hoće li Evropska unija konačno sankcionisati Zagreb zbog VELIČANJA FAŠIZMA?

Foto: twitter.com/printscreen

Predsednik Udruženja radnika i invalida rada izbeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća smatra da EU treba da kazni Hrvatsku zbog veličanja ustaštva u Kninu, na proslavi takozvanog dana pobede u zločinačkoj akciji "Oluja".

"Srpski narod je najveći stradalnik u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i u ratu devedesetih. Nezamislivo je da se u Hrvatskoj godinama veliča ustaštvo i fašizam kojeg EU uporno prećutkuje i ne sankcioniše, iako je Evropa dala ogromnu žrtvu na slamanju Hitlerove Nemačke", rekao je Puzigaća u izjavi za Srnu.

"Za dom spremni" i "Evo zore, evo dana" pred Tompsonov koncert u Imotskom


Uoči koncerta hrvatskog proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, Mate Bulića i Dražena Zečića u Imotskom viorile su se zastave HOS, gorele su baklje, dominirao je ustaški poklič "za dom spremni", a čula se i ustaška budnica.

Iz nekog kafića je glasno puštena pesma "Evo zore evo dana", poznata i kao "Jure i Boban", koju su mnogi od prisutnih na trgu zapevali.

Osim toga neko je spomenik čuvenog pesnika Tina Ujevića zagrnuo zastavom HOS-a i stavio mu šešir, objavio je regionalni portal Dalmacija njuz, prenosi Index.hr.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Marko Perković Tompson

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da EU natera Hrvatsku, koja je njena punopravna članica, da reši i statusna prava Srba u Hrvatskoj koja se odnose na vraćanje imovine, stanarskih, radnih, penzionih prava, te prava iz privatizacije javnih preduzeća u Hrvatskoj.

On je ukazao da je Srbima u Hrvatskoj bespravno oduzeto 50.000 stanova, da im nije isplaćeno 30.000 zarađenih penzija pre rata u toj državi, ali da EU ne želi da reaguje na ovakvo ponašanje Hrvatske.

On je napomenuo da je Bošnjacima i Hrvatima u Republici Srpskoj vraćena sva imovina i stanarska prava, dok su izbegli Srbi iz Hrvatske godinama diskriminisani po tom osnovu u Hrvatskoj.

"U najnovije vreme Hrvatska želi potpuno da uništi Srbe namerom izgradnje odlagališta radioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori na granici sa BiH", dodao je Puzigaća.

Srna podseća da se na centralnoj proslavi takozvanog dana pobede u zločinačkoj akciji "Oluja" u Kninu čuo ustaški pozdrav "za dom spremni", koji su uzvikivali nekadašnji pripadnici HOS-a, jedinice koja i danas otvoreno slavi nasleđe zločinačke Nezavisne Države Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading