"KURTIJEV MANDAT JE KORAK KA RASPADU DRŽAVE KOSOVO" Lažni premijer iskopao SOPSTVENI GROB, zatvaranje Pošta Srbije POTEZ OČAJNIKA

Autor:

Vesti

07.08.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svoju kvazidržavu polako ali sigurno pretvara u geto

"KURTIJEV MANDAT JE KORAK KA RASPADU DRŽAVE KOSOVO" Lažni premijer iskopao SOPSTVENI GROB, zatvaranje Pošta Srbije POTEZ OČAJNIKA

Foto: Tanjug/AP

Bivši zamenik ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Anton Beriša ocenio je, komentarišući zatvaranje devet ekspozitura Pošte Srbije na severu, da je tu odluku lažni kosovski premijer Aljbin Kurti doneo zbog "demonstracije političkih interesa i moći", ukazujući da će taj potez naneti ozbiljnu štetu odnosu tzv. Kosova sa međunarodnom zajednicom.

Beriša smatra da je tzv. Vlada Kosova trebalo da se konsultuje sa međunarodnim partnerima pe nego što je donela odluku da blokira rad Pošti Srbije na severu.

"Ovo što se desilo biće efikasno u stvaranju samo veštačkih kriza, a posledice će snositi država Kosovo u odnosu na zapadni svet i ono što je poznato kao zapadna civilizacija. Kurti zapravo vodi bitku sa Zapadom i to kao njihov protivnik, poznato je da će posledice biti nemerljive. Njegove političke akcije imaju za cilj slabljenje kosovske države i zaoštravanje odnosa sa SAD i EU.  Kosovo zaostaje u svim oblastima i Kurtijev mandat je korak ka raspadu države Kosovo", rekao je Beriša za Abc njuz.

Prema njegovim rečimanovim krizama Aljbin Kurti pokušava da "kupi vreme" do novih parlamentarnih izbora.

"Ne postoji plan da Kosovo krene napred. Njegov plan je da se kroz incidente kupi vreme do sledećih izbora. To ne omogućava integraciju u evroatlantske strukture, već Kosovo pretvara u geto", upozorava Beriša.

Dodaje da tzv. Kosovo ide ka potpunoj izolaciji, što će, ističe, dovesti do velikih ekonomskih problema.

"Kurti šteti zemlji i njenim građanima. Zatvaramo se i izolujemo i ekonomska situacija postaje sve nestabilnija i ići ćemo iz krize u krizu", zaključuje Beriša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading