KURTI HOĆE DA POTPALI RAT IZMEĐU SRBIJE I NATO! Vučević: To je njegov cilj i očigledno ima podršku dela međunarodne zajednice, NA SRAMOTU CELE EVROPE

Autor:

Vesti

06.08.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"ŽelI da Srbi ostanu u enklavicama, kao u rezervatima."

KURTI HOĆE DA POTPALI RAT IZMEĐU SRBIJE I NATO! Vučević: To je njegov cilj i očigledno ima podršku dela međunarodne zajednice, NA SRAMOTU CELE EVROPE

Foto: Profimedia, Tanjug/ Vlada Republike Srbije

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas povodom hapšenja petorice Srba i zatvaranja filijala "Pošta Srbije" da je veoma zabrinut za sudbinu naroda na Kosovu i Metohiji, kao i da je nezadovoljan reakcijom međunarodne zajednice. 

Veoma sam zabrinut za sudbinu naroda na Kosovu i Metohiji. Nezadovoljan sam reakcijom međunarodne zajednice jer mislim da dobar deo njih prećutno dozvoljava da Aljbin Kurti radi to što radi jer da ne dozvoljavaju, sankcionisali bi ga - rekao je Vučević novinarima u rudniku Resavica, koji je posetio povodom Dana rudara.

On je rekao da su pre dva dana uhapsili petoricu Srba u Pomoravlju i da su se "sad setili da su ti ljudi počinili navodne zločine 1999."

Gađaju nam svaku porodicu. Kurti nam je zabranio hranu, lekove, oduzeo benzinske pumpe, deo eletroenergetskog sistema, napadao domove zdravlja i ambulante. Sada nam je zabranio i poštu, prethodno Poštansku štedionicu. Još samo škole i obdaništa. I onda će tobože zavladati red i poredak onoga što oni zovu Kosovo, a mi kažemo pokrajina Kosovo i Metohija - rekao je Vučević.

On je dodao da je cilj potpunog bezakonja i terora nad Srbima da Kosovo i Metohija budu potpuno etnički očišćeni od njih.

Žele da Srbi ostanu u enklavicama, kao u rezervatima. Valjda će se neko iz međunarodne zajednice probuditi. Mi imamo samo mogućnost da politički reagujemo, sve ostalo nas vodi u sukobe i rat. Kurti to i želi jer zna da ne bismo ratovali protiv njega, već protiv NATO. To je njegov cilj i očigledno ima podršku dela međunarodne zajednice, na sramotu cele Evrope - ocenio je Vučević.

On je dodao da je pošta deo dogovora iz 2013. i 2015, iz Brisela. 

To je festival demokratije i ljudskih prava. Za sve, osim za Srbe. Kad su Srbi u pitanju, onda nema nepovredivosti granica i nema sporazuma koji su prihvaćeni. Nadam se da ćemo imati političke mudrosti i snage da sačuvamo naš stradalni narod na Kosovu i Metohiji - zaključio je premijer Miloš Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading