VESIĆ: Poslanik Mihajlović da pročita zakon i da ne širi lažne vesti!

Autor:

Vesti

01.08.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Vesić se oglasio nakon neistinitih tvrdnji poslanika Vojislava Mihajlovića

VESIĆ: Poslanik Mihajlović da pročita zakon i da ne širi lažne vesti!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Izjava narodnog poslanika Vojislava Mihajlovića ”Vlada Srbije planira eksproprijaciju za potrebe planiranog rudnika litijuma kompanije Rio Tinto” ne bi zasluživala nikakvu pažnju da ne predstavlja nepoznavanje zakona Republike Srbije, a samim tim širenje lažnih vesti.

Zašto je izjava Mihajlovića širenje lažnih vesti? Verujem da svaki poslanik koji želi ozbiljno da se bavi javnim poslom ima obavezu da pročita srpske zakone pre nego što o nekoj temi nešto izjavi. Pa pošto Mihajlović ne zna zakone da ga podučim - napisao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na društvenim mrežama i dodao:

- Po važećem Zakonu o eksproprijaciji ovaj pravni institut mogu da sprovedu samo država, opština, javno preduzeće. Takvo pravo nema privatna kompanija. Takođe, prema istom zakonu državni organi ne mogu da izvrše eksproprijaciju za račun privatne kompanije. Dakle, ono što je poslanik Mijalović rekao predstavlja laž.

Da budem još jasniji. Javni interes može da se utvrdi samo za puteve ili železnicu i to podrazumeva važeći Zakon o eksproprijaciji. Ako je privatnoj kompaniji potrebna zemlja za izgradnju objekata u funkciji proizvodnje za taj objekat ne može da se utvrdi javni interes. Privatna kompanija ima samo mogućnost da tržišno kupi zemljište ako vlasnici žele da ga prodaju. 

Na kraju još nešto da objasnim poslaniku Mihajloviću pošto ne čita srpske zakone. Javni interes se utvrđuje na osnovu  planskog dokumenta, a ne odluke da se radi o projektu od značaja za Republiku Srbiju.

Da prevedem na srpski, sve što je rekao poslanik Mihajlović je neistina i nije moguće da se uradi, kako je on to zamislio prema srpskim zakonima. Ali šta drugo da očekujemo od osobe koja je samo pre nekoliko dana u Narodnoj skupštini javno čitala izmišljeni tvit naše olimpijke Ivane Španović da napušta Olimpijadu! -

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading