ZAVRŠENA PRVA VANREDNA SEDNICA! Skupština usvojila Deklaraciju o zaštiti prava i budućnosti srpskog naroda

Autor:

Vesti

31.07.2024

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jorgovanka Tabaković reizabrana za guvernera NBS

ZAVRŠENA PRVA VANREDNA SEDNICA! Skupština usvojila Deklaraciju o zaštiti prava i budućnosti srpskog naroda

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Skupština Srbije završila je prvu sednicu vanrednog zasedanja na kojoj je usvojila ukupno 60 tačaka dnevnog reda, među kojima je Deklaracija o zaštiti prava i budućnosti srpskog naroda usvojena na Svesrpskom saboru.

Pored toga što je na ovoj sednici reizabrana Jorgovanka Tabaković za guvernera NBS, kao i Blagoje Paunović za predsednika Fiskalnog saveta Srbije, poslanici su usvojili i niz zakona koji se tiču zaduživanja.

Parlamentarci su usvojili Odluku o davanju saglasnosti na finansijski plan REM-a za 2024. godinu, Odluku o davanju saglasnosti za finansijski plan Komisiji za hartije od vrednosti za 2024. godinu, izveštaj o radi DRI za 2023. godinu sa ispravkom, izveštaj o radu za 2023. godinu koji je podnela Agencija za sprečavanje korupcije, izveštaj o radu Fiskalnog saveta Srbije za 2023. godinu, izveštaj o sprovedenom monitoringu za 2023. godinu koji je podnela Kancelarija za javne nabavke, izveštaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2023. godinu.

Takođe, usvojen je Izveštaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2022. godinu, Izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2022. godinu, Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u periodu od 01. 01. 2022. do 31. 12. 2022. godine, koji je podnela Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Izveštaj o sprovedenom monitoringu Kancelarije za javne nabavke za 2022. godinu, Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2022. godinu, Izveštaj o radu Agencije za sprečavanje korupcije za 2022. godinu, Odluku o izmenama Odluke o organizaciji i radu Službe Narodne skupštine, koji je podneo Odbor za administrativno budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Narodne skupštine, Odluku o izmeni Odluke o sastavu delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnom forumu Republika Srbija – Republika Srpska, koji je podnela predsednik Narodne skupštine, Odluke i izmene Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, Odluku i izmenu Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (12)

Loading
Ena

31.07.2024 19:48

Usvojena Deklaracija će doprineti još većem jedinstvu Srpskog naroda.

Slađana

31.07.2024 20:16

Pozdravljam usvajanje Deklaracije, jer mi Srbi treba da budemo složni gde god da živimo i moramo da čuvamo i promovišemo svoje veru, kulturu i tradiciju.

Maja

31.07.2024 20:28

Usvajanje Deklaracije o zaštiti prava i budućnosti srpskog naroda je veoma pozitivna vest. Očekujem da će to doprineti jačanju nacionalnog identiteta i zaštiti naših interesa

Boka

31.07.2024 20:29

Skupština je odradila važan posao usvajanjem 60 tačaka dnevnog reda. Ova efikasnost pokazuje da se ozbiljno radi na unapređenju zakonodavstva.