"POZIVATE DA ODBACIMO NAUKU, STRUKU, RAZUM!" Brnabić o protestima: Gde nas to vodi kao zemlju, ko od toga ima sreće?

Autor:

Vesti

30.07.2024

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova tura raskrinkavanja manipulatora u režiji predsednice Parlamenta!

"POZIVATE DA ODBACIMO NAUKU, STRUKU, RAZUM!" Brnabić o protestima: Gde nas to vodi kao zemlju, ko od toga ima sreće?

Foto: Tanjug Dragan Kujundzic

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na sramne izjave i prozivke koje su se mogle čuti na javnim skupovima u Kosjeriću i Mladenovcu, organizovanih od strane lažnih ekologa i opozicije s ciljem da se sabotira razvoj Srbije i izgradnja rudnika.

- Pitam ko normalan u ovoj zemlji, ko priseban i odgovoran želi ovakav javni diskurs, ovakve stravične, opasne i neosnovane optużbe, ovakvo ludilo, da postane uobičajeno i prihvatljivo?", upitala je Ana Brnabić u objavi na svom zvaničnom X nalogu.

- Da neko, na javnim skupovima na koje poziva opozicija tokom debate u Narodnoj skupštini (!!!), priča o satanistima koji su, valjda, pre 23 godine došli u Srbiju sa namerom da zatru ovu zemlju i narod (i zato se kompanija zove Rio Sava)??? Da agronom priča o anomalijama kod novorođene dece??? Da sve to neselektivo i bez vrednosnog suda prenose "nezavisni" i "objektivni" mediji kao megafon i pojačalo ludila? - upitala je Brnabić i nastavila:

- Gde nas to vodi kao zemlju, ko od toga ima sreće? Ne slažemo se po mnogim temama, ali da li opozicija zaista želi ovakvu Srbiju? I odmah da kažem - ne verujem da želi - napisala je Ana Brnabić i dodala:

- Dajte da konačno postavimo crvene linije odgovornosti prema zemlji, prema narodu, prema svim građanima. Nećete javne debate u Skupštini, nećete komisiju koja bi vam dala kontrolu i nadzor, ali hoćete i pozivate na ovo? Pozivate da odbacimo nauku, struku, razum? Recite ljudima - i vi iz opozicije i pojedinačno novinari iz ovih medija koji ovakve stvari serviraju - da li je ovo što smo večeras imali prilike da čujemo u Kosjeriću i Mladenovcu narativ koji podržavate? Ako ovo zajedno dozvolimo, svaki argument i razum nikada više u Srbiji neće imati smisla ni prostora - poručila je Ana Brnabić.

Podsetimo, izvesna Suzana Lazarević na protestu u Mladenovcu lansirala najneverovatniju teoriju zavere o potencijalnom iskopavanju litijuma u Jadru, poručivši da su “satanisti” nazvali firmu “Rio Sava” jer im je konačni cilj da preko Jadra i Drine zagade reku Savu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Doca

30.07.2024 22:36

U kuhinji kvazi ekologa kuva se nesto najpodilje najkvarnije.

Ana

30.07.2024 22:45

Sve čine samo da unište Vučića

Anja

30.07.2024 22:45

Treba da se stide sami sebe i svog ponašanja

Maja

30.07.2024 22:46

Jedino su umeli sa lažima i vredjanjem da se služe