DNO! PONOŠ NAPADA VUČIĆA ZATO ŠTO OBELEŽAVA "OLUJU": Zvuči neverovatno, ali je istinito!

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

30.07.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideru stranke Srce smeta sećanje na žrtve zločinačke akcije hrvatske vojske

DNO! PONOŠ NAPADA VUČIĆA ZATO ŠTO OBELEŽAVA "OLUJU": Zvuči neverovatno, ali je istinito!

Foto: Tanjug/Vladimir Atanckovic/Jadranka Ilic

Opozicija neretko ume ne samo da umanjuje zločine počinjene nad Srbima već i da vodi kampanju protiv sećanja na naše žrtve. Ovog puta to je učinio Zdravko Ponoš, general i lider stranke Srce. On je čak državno obeležavanje stradanja nedužnih Srba u zločinačkoj akciji "Oluja", tokom koje je 1995. iz Hrvatske proterano njih oko 250.000 i ubijeno skoro 2.000 naših sunarodnika, (zlo)upotrebio za napad na predsednika Aleksandra Vučića.

Ponoš je za jedan Šolakov medij kazao da su se građani, prognani tokom "Oluje", godinama okupljali 4. avgusta u Crkvi Svetog Marka u znak sećanja na pobijene, "a onda je po dolasku na vlast Vučić odlučio da otme i prisvoji čak i taj dan sećanja i počeo da pravi okupljanje 5. avgusta, što je sasvim neprimereno".

LAŽ I ISTINA

- To je dan koji Hrvati slave kao dan uspeha svoje akcije. A Srbi su se s razlogom okupljali dan ranije, na dan kad su prognani - rekao je Ponoš i dodao da je morbidno da je Vučić odlučio da obeležava dan koji Hrvati slave:

- To mu nije bilo dovoljno, pa je prethodnih godina počeo od tog događaja da pravi putujuću manifestaciju na kojoj je u prvom planu veličanje kulta Aleksandra Vučića, a ne sećanje na stradale.

Istina je da je u vreme bivšeg režima, čiji je Ponoš bio bitan deo, godišnjica najvećeg egzodusa Srba u novijoj istoriji obeležavana skromno ili nikako, gotovo krišom. Tako je bilo do 2015, kada je, na inicijativu Vučića, aktivirana kultura sećanja i odlučeno je da država obeležava stradanje Srba u "Oluji". Prethodnih godina to je organizovano širom Srbije, a lane i u Prijedoru. Ove godine komemorativni skup biće održan 3. avgusta u Loznici.

Ponošu i to smeta jer povezuje s protestima protiv iskopavanja litijuma u tom kraju.

POLITIZACIJA

Vladimir Đukanović, poslanik i član Predsedništva SNS, kazao je da su to budalaštine, a da je Loznica izabrana ranije i nema apsolutno nikakve veze s protestima:

- Svake godine, od kada smo uveli praksu obeležavanja genocidne akcije "Oluja", menja se lokacija, uglavnom se gledaju mesta gde su Srbi i Krajišnici najviše pristigli posle progona. Do sada je to bilo i u Novom Sadu i u Bačkoj Palanci, mislim da je bilo i u Šapcu, Sremskoj Mitrovici, ovog puta je Loznica. Zašto bismo uopšte mešali jednu takvu katastrofu koja se dogodila prema našem narodu s bilo čim što ima veze s politizacijom, s "Rio Tintom" ili rudarenjem litijuma? To su notorne gluposti i budalaštine!

Bakarec: Taj čovek je mrzitelj Srba

Nebojša Bakarec, poslanik SNS, kaže za Srpski telegraf da je "hrvatski građanin Ponoš Zdravko klasičan antisrbin":

- Studirao je u Zagrebu i zaljubio se u Zagreb. Kao vojno lice, sramno je pobegao iz rodnog Knina i ostavio Krajinu na milost i nemilost ustašama. Svi ostali oficiri iz tog kraja su branili rodnu Krajinu. U doba kad je sramni Ponoš bio načelnik Generalštaba, bila je zabranjena kultura sećanja. Kulturu sećanja na srpske žrtve je uveo predsednik Vučić. Kao mrzitelju Srba, sada Ponošu smeta dostojanstvena kultura sećanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading