"PRVO ZLATO ZA NAŠU SRBIJU! PONOSNI SMO NA VAŠ USPEH" Predsednik Vučić se oglasio povodom podviga Zorane Arunović i Damira Mikeca! (FOTO)

Autor:

Vesti

30.07.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj trijumf obezbedio je prvu zlatnu medalju za Srbiju na ovim igrama

"PRVO ZLATO ZA NAŠU SRBIJU! PONOSNI SMO NA VAŠ USPEH" Predsednik Vučić se oglasio povodom podviga Zorane Arunović i Damira Mikeca! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec su napravili veliki podvig na Olimpijskim igrama u Parizu, obezbedivši medalju za Srbiju na ovom takmičenju, a zatim su doneli      zlato, pobedivši u disciplini vazdušni pištolj u miks parovima. 

Ovim povodom se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na društvenim mrežama.

- Prva zlatna medalja za našu Srbiju snažno je zasijala na olimpijskom nebu @Paris2024! Naši Zorana Arunović i Damir Mikec su najbolji na svetu! Ponosni smo na vaš uspeh, tako se voli Srbija! Bravo, Zorana! Bravo, Damire! - napisao je predsednik Srbije na Instagram profilu.

Ovaj trijumf obezbedio je prvu zlatnu medalju za Srbiju na ovim igrama, čime su strelci još jednom pokazali svoju dominaciju na svetskoj sceni. Mikec i Arunovićeva su demonstrirali vrhunsku preciznost i smirenost, ostavivši konkurenciju iza sebe. Njihova pobeda donela je ogromnu radost i ponos Srbiji, potvrdivši njihov status među najboljim strelcima sveta.

Dok je Srbija briljirala i osvojila zasluženo prvo mesto, Turska se našla na drugom, a Indija je trećeplasirana i ide kući sa bronzom.

Njih dvoje su se plasirali u veliko finale u disciplini 10 metara vazdušni pištolj, gde su osvojili zlato protiv odličnog turskog para Seval Ilajda Tarhan i Jusuf Dikec.

Naš dvojac je zauzeo drugo mesto u kvalifikacijama sa 581 krugom, dok su Turci bili najbolji sa 582 kruga. Ova izuzetno mala razlika u rezultatima stvorila je napetu atmosferu pred finalni duel.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Mija

30.07.2024 10:48

Mnogo smo ponosni za prvo zlato na Olimpijskim igrama!

Ana

30.07.2024 10:52

Veliki trijumf , bravoo !!

Ana

30.07.2024 10:53

Cestitke zlatnim sportistima.

Ana

30.07.2024 10:55

Najlepse moguce vesti sa Olimpijskih igara.