NEMA KRAJA KURTIJEVOM TERORU! Srđanu Lazoviću produžen pritvor, supruga Marija objasnila kako mu SMEŠTAJU

Autor:

Vesti

29.07.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazović je uhapšen 27. juna u Kratini, kod Leposavića, kada se sa porodicom vraćao iz Raške

NEMA KRAJA KURTIJEVOM TERORU! Srđanu Lazoviću produžen pritvor, supruga Marija objasnila kako mu SMEŠTAJU

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Advokat Predrag Miljković potvrdio je za Kosovo onlajn da je njegovom klijentu Srđanu Lazoviću (48) iz Leposavića produžen pritvor na još dva meseca.

“To rešenje nosi datum 25. jul, ali ni ja kao njegov branilac, ni Lazović ga još nismo dobili. Stiglo je na adresu zatvora”, kazao je kratko Miljković.

Lazović je uhapšen 27. juna u Kratini, kod Leposavića, kada se sa porodicom vraćao iz Raške.

Uhapšen je pod sumnjom da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva zbog čega mu je pre mesec dana Osnovni sud u Prištini odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Kako je tada izjavila njegova supruga, Marija Lazović, on je uhapšen zbog fotografija koje su objavili pojedini mediji na albanskom jeziku, ali na kojima uopšte nije njen suprug.

Ona je kazala da postoje i jasni dokazi da on u to vreme nije bio u Đakovici.

Podsetimo, Saši Z. (39) iz Beograda koji je 22. jula uhapšen na prelazu Merdare određen je pritvor do 30 dana, potvrdila je za Kosovo onlajn advokatica Jovana Filipović.

Saša Z. uhapšen je veče pre obeležavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku gde je trebalo da učestvuje na Memorijalnom fudbalskom turniru.

Filipović je istakla da su Saši Z. na teret prvobitno stavljena dva krivična dela: krivično delo neosnovano posedovanje oružja i krivično delo širenje rasne, verske mržnje i netrpeljivost, prenosi Kosovo onlajn.

Međutim, kako dodaje, oslobođen je optužbe u vezi sa posedovanjem oružja.

"Što se tiče krivičnog dela u vezi sa oružjem, ta tačka je povučena jer to što je on imao sa sobom je običan perorez i ne smatra se oružjem. To je danas povučeno. Što se toga tiče, protiv njega se ne vodi postupak protiv tog krivičnog dela, već samo za širenje mržnje. A pritvor je određen jer je on strani državljanin i postoji opanost od bekstva", navela je Filipović.

Pojašnjava da se njenom branjeniku stavlja na teret delo za širenje mržnje na osnovu snimka sa Tik-toka na kome kritikuje OVK.

Najavila je da će ona sutra uložiti žalbu na izrečenu meru pritvora.

"Mi smo ponudili danas i meru jemstva i mogućnost za kućni pritvor, da on bude smešten kod prijatelja na Kosovu, ali taj naš zahtev je odbijen, tako da sutra će biti uložena žalba i videćemo kakvog će stava biti Apelacioni sud", poručila je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading