DANAS NASTAVAK RASPRAVE U SKUPŠTINI SRBIJE! Početak sednice u 10 časova

Autor:

Vesti

25.07.2024

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dnevnom redu je ukupno 60 tačaka

DANAS NASTAVAK RASPRAVE U SKUPŠTINI SRBIJE! Početak sednice u 10 časova

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas načelnu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je proglašena 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu i ostalim tačkama dnevnog reda.

Na dnevnom redu je ukupno 60 tačaka, a jedna od njih je i Deklaracija koju će, kako su najavili, podržati poslanici vladajuće koalicije.

Premijer Miloš Vučević rekao je, predstavljajući poslanicima Deklaraciju, da ona predstavlja temelj nacionalne politike, dodajući da su svi ključni činioci bili uključeni u njenu izradu.

Pred poslanicima je niz sporazuma o zaduživanju, među kojima je i kredit kod banke Poštanska štedionica u iznosu od 42 milijarde dinara za izgradnju nacionalnog stadiona.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o kadrovskim rešenjima, odnosno biraće se guverner NBS, za šta je ponovo predložena Jorgovanka Tabaković, zatim predsednik Fiskalnog saveta Srbije, a na tu funkciju je umesto Pavla Petrovića kome je istekao mandat, predložen Blagoje Paunović.

Skupština će nastaviti rad u 10.00 časova.

Prosečna plata u Srbiji prešla 100.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se sinoć putem Instagram profila "buducnostsrbijeav" i preneo sjajne vesti.

- Dobili smo podatke prosečnih plata u Srbiji za maj mesec. Prvi put u našoj zemlji prosečna plata prešla je 100.000 dinara. 855 evra je prosečna plata u našoj zemlji, a pre samo 10 godina bila je 330 evra - poručio je predsednik Aleksandar Vučić, pa dodao:

- Kad snovi postanu stvarnost...napred u budućnost - poručio je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
duki

25.07.2024 07:20

kako li podnose rad ovi opozicioni holidejasi

Bilja

25.07.2024 07:20

Nastavlja se sednica danas

Sonja

25.07.2024 07:21

60 tačaka je predviđeno danas na sednici

Sanja

25.07.2024 08:08

Diskutovace o važnim pitanjima za našu zemlju. Moraju pokazati koliko su racionalni i koliko misle o nama na pravi način.