SKUPŠTINA SRBIJE DANAS U VANREDNOM SAZIVU! VUČEVIĆ ZAGRMEO: Ova Deklaracija znači spas srpskog naroda!

Autor:

Vesti

23.07.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

SKUPŠTINA SRBIJE DANAS U VANREDNOM SAZIVU! VUČEVIĆ ZAGRMEO: Ova Deklaracija znači spas srpskog naroda!

Foto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik

Prva vanredna sednica Skupštine Srbije počela je danas u podne, a na dnevnom redu bilo je 60 tačaka, među kojima je Predlog odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Povodom ove tačke oglasio se i predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, rekavši da je reč o zaštiti i opstanku srpskog naroda.

- Brojni izazovi današnjeg vremena traže jasno definisanu, i prilagođenu vremenu, nacionalnu politiku. Očuvanje i jačanje našeg nacionalnog identiteta, kulture i suvereniteta jeste prioritet ove vlade i od toga nikada nećmo odustati! Tekst “Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda”, u 49 tačaka, koja je proglašena na “Svesrpskom saboru”, jasno, prijateljski i dobronamerno, uz poštovanje svih, proklamuje našu narodnu sabornost i jedinstvo. To je tekst naše nacionalne politike. Ne partijski, već narodni program. Svi ključni činioci našeg društva bili su uključeni u njegovo kreiranje i njegovu izradu. Ova Deklaracija nije plod ničijih želja ili nečije volje. Ona je program za naš spas, Deklaracija za naš opstanak! Ona je platforma, kišobran pod koji svi treba da stanemo i saberemo se u vremenima koja dolaze. Glasanjem za nju – kreirate budućnost našeg naroda- napisao je na svom Instagram nalogu premijer Srbije, Miloš Vučević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Ena

23.07.2024 17:51

Deklaracija je važna za jačanje jedinstva Srpskog naroda.

Katarina

23.07.2024 18:42

Važno je da očuvamo naš nacionalni identitet, zato je važno usvajanje ove Deklaracije.

Hana

23.07.2024 18:43

Srpski rod u ovim teskim vremenima, mora sazeto da se drzi u sprezi.

Katarina

23.07.2024 18:43

Vučević je izneo glavne razloge za usvajanje ove Deklaracije.