SKUPŠTINA SRBIJE ZAVRŠILA DANAŠNJI RAD: Nastavak sutra

Autor:

Vesti

23.07.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Miloš Vučević rekao je, predstavljajući poslanicima Deklaraciju, da ona predstavlja temelj nacionalne politike

SKUPŠTINA SRBIJE ZAVRŠILA DANAŠNJI RAD: Nastavak sutra

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Poslanici Skupštine Srbije završili su današnji rad, a načelnu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i ostalim tačkama dnevnog reda nastaviće sutra.

Premijer Miloš Vučević rekao je, predstavljajući poslanicima Deklaraciju, da ona predstavlja temelj nacionalne politike, dodajući da su svi ključni činioci bili uključeni u njenu izradu.

Prema njegovim rečima, u Deklaraciji se navodi da srpski narod predstavlja jedinstvenu celinu, da postoji neophodnost održavanja Svesrpskog sabora jednom u dve godine, kao i da će se realizovati proces nacionalnog pomirenja.

- Brojni izazovi današnjeg vremena traže jasno definisanu, i prilagođenu vremenu, nacionalnu politiku. Očuvanje i jačanje našeg nacionalnog identiteta, kulture i suvereniteta jeste prioritet ove vlade i od toga nikada nećmo odustati! Tekst “Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda”, u 49 tačaka, koja je proglašena na “Svesrpskom saboru”, jasno, prijateljski i dobronamerno, uz poštovanje svih, proklamuje našu narodnu sabornost i jedinstvo. To je tekst naše nacionalne politike. Ne partijski, već narodni program. Svi ključni činioci našeg društva bili su uključeni u njegovo kreiranje i njegovu izradu. Ova Deklaracija nije plod ničijih želja ili nečije volje. Ona je program za naš spas, Deklaracija za naš opstanak! Ona je platforma, kišobran pod koji svi treba da stanemo i saberemo se u vremenima koja dolaze. Glasanjem za nju – kreirate budućnost našeg naroda- napisao je na svom Instagram nalogu premijer Srbije, Miloš Vučević.

Deklaracija je usvojena 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu, a u skupštini Republike Srpske 2. jula.

Poslanici će rad nastaviti sutra u 10.00 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (23)

Loading
Ksenija

23.07.2024 18:48

Usvajanje deklaracije je u interesu našeg naroda.

Uroš

23.07.2024 19:15

Vučević je u svom obraćanju jasno istakao značaj deklaracije za zaštitu nacionalnih i političkih prava srpskog naroda. Ovo je program za naš spas i opstanak.

Stefan

23.07.2024 19:16

Deklaracija je usvojena u skladu sa najvišim nacionalnim interesima. Saradnja između Srbije i Republike Srpske je od vitalnog značaja za naš opstanak

Nemanja

23.07.2024 19:17

Srpski narod se mora okupiti oko jedinstvenog pristupa kako bi opstao u teškim vremenima. Deklaracija nam pruža okvir za to jedinstvo.