VUČIĆ: Juratović ne govori protiv mene nego protiv SRBIJE, ništa ga neće održati na vlasti

Autor:

Vesti

23.07.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik se osvrnuo na napade poslanika Bundestaga!

VUČIĆ: Juratović ne govori protiv mene nego protiv SRBIJE, ništa ga neće održati na vlasti

Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da poslanik Bundestaga Josip Juratović kada govori o njemu u stvari govori protiv Srbije, jer je uvek bio protiv srpskog naroda i istakao da Juratovića ništa ne može da održi na vlasti.

Vučić je prilikom obilaska nove terminalne zgrade na niškom aerodromu na pitanje novinara kako komentariše to što je Juratović rekao da Vučića litijum održava na vlasti, kao i njegovu tvrdnju da Nemačka i EU ne mogu da garantuju nikakve standarde bez funkcionisanja demokratskih institucija rekao da Juratovića ništa ne može da drži na vlasti i da će pući na izborima, "što bi naš naroda rekao, kao zvečka".

On je ocenio i da je svaki automehaničar u Srbiji pametniji od Josipa Juratovića, koji je bio mehaničar.

- Ali Juratović toliko mrzi Srbiju da ja razumem njega. Uvek je mrzeo srpski narod, uvek je mrzeo Srbiju, šta god on priča. Ne govori on protiv mene, on govori protiv Srbije. Ja mislim da je ljudima više nego dovoljno to što je Juratović protiv litijuma. Juratović je bio glavni podržavalac rezolucije o Srebrenici, najveći lobista za nezavisno Kosovo. Najveći lobista za sankcije Srbiji. Najveći protivnik svega što je srpsko - rekao je Vučić.

Primećuje da je sad Juratović iznenada jedan od retkih u Nemačkoj koji je protiv litijuma.

- Jeste li slušali šta je govorio Šolc? Jeste li slušali šta je govorio Šefčovič? Dakle, po najvišim evropskim standardima, ne uz njihovu kontrolu, već uz njihovo učešće, zajedno sa nama. A mi smo ti koji ćemo na kraju da ocenimo. Ništa se neće desiti ni za sedam, ni za 15, ni za 20 dana, ni za mesec, ni za tri - rekao je Vučić.

Naveo je da je suština u tome da možemo da napravimo nešto održivo,  ceo lanac vrednosti i proizvodnje, kao i da možemo da garantujemo čistu životnu sredinu.

- Bez toga projekta neće biti. I to sam rekao pred kancelarom Šolcom. Ali ti ljudi ne mogu da razumeju da neko ima poverenje svog naroda. On misli da vas održava na vlasti ili ne održava na vlasti to što piše u njihovim novinama. Mene je održavalo na vlasti sve ove godine. Nikada češće nismo imali proveru kod naroda. Oni ne smeju da pisnu pred onima sa kojima su razgovarali, pred Franciskom Brantner, dakle koja pripada Zelenima, koja je  rekla da podržava projekat i da je ona u tome veoma visoko uključena kao najveći zaštitnik životne sredine i da će pomoći i dati sve od sebe, ali oni ne žele o tome da pričaju - naveo je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše tvrdnje da je današnjim dolaskom u Niš hteo da zamaskira konstitutivnu sednicu u niškoj opštini Medijana koju će voditi opozicija, Vučić je rekao da nije ni znao da je danas ta konstitutivna sednica.

Šta je problem s tim? A što da zamaskiram? Ovo smo isplanirali pre dva meseca -rekao je Vučić.

Poručio je da jedva čeka da vidi te fantastične rezultate koji će biti u opštini Medijana i upitao kog će investitora oni da dovedu.

- Znate li koliko je moja radost samo da sagledam sve te izuzetne rezultate koje će da naprave? Samo narod nek mi kaže za šest meseci, godinu, dana kakvi su to fascinantni rezultati koji su na opštini Medijana postitli. Jer dobro je da iz faze kritike morate da uđete u to da nešto napravite za ljude - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading