"MRZE ŠTO SRBIJA IMA LITIJUM!" Vučić: Pogledajte šta pišu u Zagrebu, Prištini i Sarajevu i sve će vam biti jasno

Autor:

Vesti

22.07.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki normalan čovek može sve zaključke iz toga da izvuče, podvukao je predsednik

"MRZE ŠTO SRBIJA IMA LITIJUM!" Vučić: Pogledajte šta pišu u Zagrebu, Prištini i Sarajevu i sve će vam biti jasno

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, koja treba da spoji Kra­gu­je­vac s Mo­rav­skim ko­ri­do­rom i auto-pu­tem "Mi­loš Ve­li­ki".

Vučić se tom prilikom osvrnuo na reakciju, kako je rekao, antisrpskih medija na činjenicu da Srbija ima litijum.

- Pogledajte kakva je reakcija onih koji Srbiju ne vole za litijum. Koliko mrze činjenicu da Srbija ima litijum, samo to neka ljudi pogledaju i onda će da vide šta su sve pisali o Srebrenici, KiM. To su antisrpski orijentisani mediji, zato kažem svima pogledajte šta misle o svemu ovome. Svaki normalan čovek može sve zaključke iz toga da izvuče. Pogledajte šta pišu u Zagrebu, Prištini i Sarajevu i sve će vam biti jasno - kazao je predsednik i dodao:

- Kad će da imaju fabriku električnih automobila? Mi danas otvaramo. Mislite da je bilo lako? Oni moraju da idu na racionalizaciju troškova. Sve drugo što uradimo, ovde nam je 0,5 odsto koliko je to važno za Srbiju, za Kragujevac. To su stvari u kojima hoću da se takmičim, ne u ludostima. Imam jedno pitanje, gde mi je snajper iz kog sam pucao? Je l' ih bar malo sramota što su 12 godina lagali? A kad im postaviš zvanično pitanje, onda je maca pojela jezik. Dok oni traže snajper, ja ću puteve i pruge da gradim - kaže Vučić.

Vučić je obišao radove na obilaznici pre dolaska u Kragujevac, gde će danas prisustvovati svečanosti povodom inauguracije novih proizvodnih linija za buduću proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici Stelantis.

Br­za sa­o­bra­ćaj­ni­ca, du­ži­ne 22 ki­lo­me­tra, projektovana je za brzine do 100 kilometara na čas.

Projektom severne obilaznice se stiču uslovi za izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra Kragujevca, poboljšanje uslova sa aspekta životne sredine, kao i brže povezivanje tranzitnih tokova na pravcu državni put I A reda br. A1 (E-75) petlja Batočina, preko Kragujevca do državnog puta I A reda br. A5 (E-761) u Mrčajevcima.

Država u saobraćajnicu ulaže oko 266 miliona evra, a rok za završetak obilaznice je 2027. godina.

Kompletna obilaznica, za čiju će izgradnju biti utrošeno 194.000 kamiona zemlje, imaće 25 objekata, mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i pet petlji.

Vučić je u decembru obišao prve radove na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, kada je istakao da će njenom izgradnjom taj grad rešiti većinu infrastrukturnih problema i da je to velika stvar za čitav kraj.

- Ovo je 22 kilometara i nešto što će dati šansu Kragujevcu da uredi centar grada i ojača industrijski -  rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading