REKAO SAM ŠOLCU DA ĆEMO NAĆI REŠENJE DA 85 ODSTO OSTANE U NAŠOJ ZEMLJI: Predsednik VUČIĆ izneo važan detalj razgovora o LITIJUMU SA NEMAČKIM KANCELAROM!

Autor:

Vesti

19.07.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je napomenuo da je jedan od glavnih delova sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem bio razgovor o litijumu!

REKAO SAM ŠOLCU DA ĆEMO NAĆI REŠENJE DA 85 ODSTO OSTANE U NAŠOJ ZEMLJI: Predsednik VUČIĆ izneo važan detalj razgovora o LITIJUMU SA NEMAČKIM KANCELAROM!

Foto: Printscreen/Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je nužno da Srbija sanja samo velike snove!

 - Da se vratim na ovo danas, ja sam retko zadovoljan, znam da narodu ništa ne znači, čak kažu prodali ste se Nemcima. Danas je bio veliki i važan dan za nas. Beograd na vodi je bio jedan od obećanja. Važan u ekonomskom smislu, sve više turista dolazi, ali ovo je dubinski još značajniji projekat. To nije pitanje rude, već promene naše svesti, da nam nestane taj gubitnički mentalitet, već da budemo uvek u vrhu, da razmišljamo o velikim brojevima i sanjamo velike snove. 

Mi nismo ni počeli da kopamo bilo šta, rekao je.

- Znate li koliko je rada i truda uloženo za ovo danas? Godinama su radili ljudi na tome. Ja sam sam imao preko 40-45 sastanaka.

Olaf Šolc je meni s pravom rekao da nije u redu da se zabranjuje, ja sam rekao naći ćemo rešenje da ostane 85 odsto u našoj zemlji, dodao je Vučić.

Podsećamo, Konzervativni pokret Naši sa zadovoljstvom izražava svoju punu podršku državnom rukovodstvu u njihovim naporima da se eksploatacija litijuma u Srbiji realizuje na efikasan i odgovoran način. Smatramo da je razvoj ovog strateški važnog projekta ključan za budući ekonomski razvoj naše zemlje i njenu poziciju na globalnoj sceni.

Eksploatacija litijuma predstavlja ogromne mogućnosti za Srbiju. Ne samo da će omogućiti značajna ulaganja i otvaranje novih radnih mesta, već će i značajno doprineti tehnološkom napretku i energetskoj tranziciji. Litijum je ključna sirovina za proizvodnju baterija za električna vozila, što je od presudne važnosti za prelazak na održive izvore energije i borbu protiv klimatskih promena.

Razumemo da je eksploatacija ovih resursa izazovna i da nosi sa sobom odgovornost prema životnoj sredini i lokalnim zajednicama. Zbog toga podržavamo sve napore da se ovaj projekat sprovede u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine i transparentnosti. Verujemo da će stručnjaci i partnerske kompanije osigurati da svi ekološki i društveni standardi budu ispunjeni, čime će se obezbediti dugoročne koristi za našu zemlju i njene građane.

Ovaj projekat ne samo da ima potencijal da unapredi ekonomiju Srbije, već i da poboljša kvalitet života građana kroz povećanje prihoda, razvoj infrastrukture i otvaranje novih mogućnosti za mlade ljude. Pozivamo sve građane da podrže ovu inicijativu i pruže podršku državnom rukovodstvu u ostvarivanju ovog važnog cilja - navodi se u saopštenju pokreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Doca

19.07.2024 21:40

Bravo bravo

Ana

19.07.2024 22:29

Ovo je skroz fer sa naše strane ipak velika većina treba da istane u našoj zemlji.