"SVAKO UMISLI DA MOŽE DA BUDE VELIKAN" Vučić o samitu u Londonu - Nagledao sam se Čerčila ovih dana

Autor:

Vesti

19.07.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako umisli da je Čerčil, pa jedan je Čerčil, rekao je Vučić

"SVAKO UMISLI DA MOŽE DA BUDE VELIKAN" Vučić o samitu u Londonu - Nagledao sam se Čerčila ovih dana

Foto: Printscreen/Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji “Tema” na TV Prva govorio je i o samitu u Londonu i situaciji u Ukrajini, zabrani društvenih mreža.

Vučić je pomenuo kako je bilo reči da se ukinu Telegram i TikTok kanali, ida se sve promenilo jer očigledno gde imate jednu TV to je demokratija, a kada imate mogućnost da gledate šta želite to je anarhija.

- Ne smem ni da govorim šta sve misli, jer sam predsednik ne analitičar. Treba da se primirimo. "Kad slonovi travu gaze, mravi stradaju" pa da se mi povučemo i gledamo kako se veliki tuku. To vam pošeno kažem... Pričao sam sa Makronom i Šolcom, veoma su pametni, ali kako to neki vide imam veliki strah i mislim da sam bio upravu... Ovde nema kraja. Bila nam je nada što vidim da ljudi i u Ukrajini i Rusiji više ne žele da ratuju - kazao je Vučić i dodao:

- Svako umisli da je Čerčil, pa jedan je Čerčil... Htedoh da ih podsetim kome je ostavio istok Evrope. Ali nekada je bolje da se pravite slepi i držite po strani.

Takođe, predsednik je objasnio kako mu je delovao govor Zelenskog.

- Kao da su svi došli da se hrabre zbog rata u Ukrajini. Za mene je bio čudan govor Zelenskog. Kažem čudan, to je bio neočekivano snažan napad na Orbana. I onda sam ja očekivao da to tako ide, pa da će Orban da dobije priliku da odgovori, ali to se nije desilo. Govorila je švajcarska predsednica, hvalila se rezultatima iz Birgenštoka. Smatrao sam da je normalno bilo da Orban dobije reč. A onda se javila Mete Fredriksen, koja je isto govorila snažno protiv Rusije - kaže Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Doca

19.07.2024 22:39

Podrška Vučiću

Tanja

19.07.2024 23:15

Velikan me može svako da bude to treba da se zasluži.

Ena

19.07.2024 23:16

Srbija će voditi politiku mira i čekati neko povoljnije vreme da reši neke od gorućih problema.