PRILIKE STVARAJU HRABRI, OVU NEĆEMO PROPUSTITI: Prеmijеr Vučеvić se oglasio nakon istorijskе posеtе nеmačkog kancеlara Šolca

Autor:

Vesti

19.07.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Imamo istorijsku šansu da napravimo veliki iskorak i dodatno razvijemo našu zemlju"Olafa

PRILIKE STVARAJU HRABRI, OVU NEĆEMO PROPUSTITI: Prеmijеr Vučеvić se oglasio nakon istorijskе posеtе nеmačkog kancеlara Šolca

Foto: Instagram/milosvucevic

Premijer Srbije Miloš Vučević oglasio se nakon završene posete Srbiji nemačkog kancelara Olafa Šolca i istakao da Srbija ima istorijsku šansu da napravi veliki iskorak i dodatno se razvija.

- Istorijska poseta Srbiji nemačkog kancelara Olafa Šolca, okončana je na aerodromu Nikola Tesla, sa kog sam ispratio našeg važnog gosta. Ova poseta, potpisana dokumenta i razmenjena mišljenja na današnjim sastancima, osnov su za srpski skok u budućnost. Prilike stvaraju hrabri. Zahvaljujući radu i sposobnostima predsednika Vučića, mi kao društvo imamo istorijsku šansu da napravimo veliki iskorak i dodatno razvijemo našu zemlju. Budite uvereni, ovu istorijsku priliku nećemo propustiti - poručio je premijer preko Instagrama.

Podsećamo, Vučević je nedavno izjavio da je zakazao novu sednicu Saveta za BDP početkom avgusta i da je cilj države da rast BDP na kraju godine bude između 3,8 i četiri odsto.

- Verujem da ćemo imati taj zacrteni rast BDP do kraja 2024. između 3,8 i četiri odsto,to bi bilo optimalno za nas. I da inflacija ostane na četiri ili ispod četiri odsto, što bi garantovalo ljudima da povećanja plata, penzija ne mogu da budu poništeni kroz inflatorna kretanja - rekao je premijer Vučević nakon postavljanja kamena temeljca za izgradnju stanova za socijalno stanovanje u Bloku 72 u Novom Beogradu, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše rad Saveta za BDP.

Dodao je da očekuje da svi mnogo brže rade, pre svega javna i privatna komunalna preduzeća, ali i ministarstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Ana

19.07.2024 15:10

Jako puno investicija dolazi iz Nemacke koje su znacajne za Srbiju i ovakve prilike se ne propustaju.

Zora

19.07.2024 15:14

Vučić ume da prepozna i pametno iskoristi prilike koje donose Srbiji ekonomski napredak.

Ena

19.07.2024 17:00

Istorijski dan za razvoj Srbije, nakon koga postajemo bitan faktor u Evropi.