"PONOSAN NA OVO ŠTO SMO DANAS ZAPOČELI" Vučić nakon potpisivanja memoranduma sa EU

Autor:

Vesti

19.07.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić se obratio javnosti nakon potpisivanja memoranduma.

"PONOSAN NA OVO ŠTO SMO DANAS ZAPOČELI" Vučić nakon potpisivanja memoranduma sa EU

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio javnosti nakon potpisivanja memoranduma o rarumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

- Ponosan sam na ovo što smo danas započeli, projekat važan za Evropu, ali predstavlja prekretnicu i kvantni skok u budućnost za Srbiju - istakao je u današnjem obraćanju predsednik Aleksandar Vučić nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima, u prisustvu nemačkog kancelara Olafa Šolca i evropskog komesara Maroša Šefčoviča.

- Razmišljao sam kako da se danas obratim ljudima i uvek sam više brinuo o suštini nego o formi i ponosan sam na ovo dana. Ponosan sam na ovo što smo danas započeli. Kada vidite da smo sve značjano iz Evrope doveli u Srbiju onda sam ponosan. Ovo je važno za sve, a najviše za Srbiju. Za nas će ovo predstavljati kvanti skok u budućnost. Znam teškoće sa kojima se suočavamo niti to krijem o naših gostiju. Sve radimo transparento i ponosan što otvoreno iznosimo to ne samo pred našu, već i evropsku i svetsku javnost. Ni u jednom delu postupka i procesa ne želimo da tajimo od ljudi. Srbija će insistirati i lično ću kao predsednik se boriti i za životnu sredinu i za život naših građana u Jadru i Rađevini, da im i voda i vazduh budu čisti. Razgovarao sam sa Šolcem i Ševčovičem o tome - izjavio je predsednik i dodao da je to garantija za nas.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading