OLAF ŠOLC SLETEO U BEOGRAD! Vučić dočekao nemačkog kancelara!

Autor:

Vesti

18.07.2024

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U čast dolaska Šolca, na više mesta u Beogradu, duž puteva i ulica postavljene su nemačke zastavice.

OLAF ŠOLC SLETEO U BEOGRAD! Vučić dočekao nemačkog kancelara!

Foto: Printscreen/Pink

Nemački kancelar Olaf Šolc sa delegacijom doputovao je večeras u posetu Beogradu, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pored predsednika Vučića, dočeku su prisustvovali i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ambasadorka Nemačke u Beogradu Anke Konrad, kao i ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković.

Republika

Foto: Printscreen/Pink

Vučić i Šolc se srdačno rukovali

Prilikom ulaska u vazdušni prostor Srbije, Šolcov avion su dočekala dva lovačka para aviona MiG-29 RV i PVO Vojske Srbije, a za doček nemačkog kancelara i delegacije na aerodromu je postavljen crveni tepih i počasni vod Garde Vojske Srbije.

U čast dolaska Šolca, na više mesta u Beogradu, duž puteva i ulica postavljene su nemačke zastavice.

Predsednik Vučić se ranije danas susreo sa kancelarom Šolcom na otvaranju četvrtog Samita Evropske političke zajednice u Londonu.

Vučić je juče rekao da će u petak imati bilaterlni sastanak sa Šolcom u Beogradu i da će razgovarati i o evropskom putu Srbije, političkim odnosima, razvoju naše ekonomije, kao i da će sa EU tada biti potpisan memorandum o razumevanju u vezi sa mineralnim sirovinama.

Vučić je novinarima u Londonu rekao da će biti reči i o Agendi rasta i reformskom planu kao i pridruživanju jedinstvenom evropskom tržištu.

On je u sredu izjavio za RTS da će u petak u Beogradu biti potpisan Memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, kao i Pismo o namerama da se u Srbiji formira ceo vrednosni lanac.

Vučić je naveo da će u ime Evropske komisije ugovor sa predstavnicima vlade Srbije potpisati potpredsednik Evropske komisije, Maroš Ševčovič, a najavio je da će u petak u Beograd doći i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj, predstavnici KFV-a, predstavnici Italijanske razvojne banke, kao i predstavnici Mercedes-Benca.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading