Ovo što zurim u telefon je zbog utakmice Srbija i USA! Predsednik Vučić iz Londona prati košarku: Napred Srbija! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.07.2024

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovako gleda utakmicu Srbije i USA, koja se igra u Abu Dabiju.

Ovo što zurim u telefon je zbog utakmice Srbija i USA! Predsednik Vučić iz Londona prati košarku: Napred Srbija! (FOTO)

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" povodom utakmice Srbije i USA, koja se igra u Abu Dabiju.

- Ovo što zurim u telefon je zbog utakmice Srbija i USA koja se upravo igra u Abu Dabiju. Lepo je da dobro odigramo večeras, a najvažnije je da ih pobedimo na Olimpijadi. Napred Srbija! - poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas iz Londona i za srpske medije i rekao da će u petak imati dug bilaterlni sastanak sa Olafom Šolcom u četiri oka i da će razgovarati i o evropskom putu Srbije, o svim našim političkim odnosima, u vezi  sa KiM, stanju u regionu, ali i o razvoju naše ekonomije, kao i da će potpisati memorandum o razumevanju u vezi sa mineralnim sirovinama.

 

 

- I kroz Agendu rasta i planiranje pridruživanja u jedinstvenom evropskom tržištu. Ali istovremeno ćemo i razgovarati o onome što je tema tog dana - dolazi potpredsednik Evropske komisije Maraš Ševčović, doći će predsednica Evropske banke za obnovu i razvoj. Doći će predsednici KFW-a, Italijanske razvojne banke, i ono što je iznenađenje i ljudi, glavni šef Mercedes-Benca, tako da očekujemo razgovore", rekao je Vučić.
On je istakao da će biti potpisan memoranduma o razumevanju oko mineralnih sirovina.

- Vezanih za jedan opšti, generalni okvir, to je što će potpisati Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa Evropskom unijom, odnosno Marošem Ševčovićem -  rekao je Vučić.

Naveo je da je za nas važno da sve te institucije zajedno sa predstavnicima naše vlade  potpišu zajedničku želju o jednom sveukupnom vrednostnom lancu koji bi trebalo u Srbiji da se formira.

- Dakle od litijuma, litijumskih baterija, privlačenja dodatnih investitora, do električnih automobila gde očekujemo njihovu pomoć za proizvodnju da dođe u Srbiju, što bi značilo ogroman skok, kvantni skok Srbije unapred. Mnogo više novca, mnogo više bogatstva za naše građane i verujem da ćemo to uspeti sad - rekao je Vučić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading