KURTIJEV LOBISTA I ĐILASOV MENTOR IDE IZA REŠETAKA! "SASVIM ČUDNO" - MITO! Senator Bob Menendez kriv po svim tačkama zbog korupcije

Autor:

Vesti

16.07.2024

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer okupacione vlade Aljbin Kurti i tajkun Dragan Đilas, svojevremeno su se hvalili poznanstvom i saradnjom sa pomenutim senatorom!

KURTIJEV LOBISTA I ĐILASOV MENTOR IDE IZA REŠETAKA! "SASVIM ČUDNO" - MITO! Senator Bob Menendez kriv po svim tačkama zbog korupcije

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Rade Prelic/AP

Senator iz Nju Džersija, Bob Menendez, poznat kao lobista Aljbina Kurtija i mentor Dragana Đilasa, proglašen je krivim po 18 tačaka za primanje mita, uključujući zlatne poluge i Mercedes-Benz, u zamenu za pomoć stranim vladama. Nekadašnji šef moćnog Senatskog komiteta za spoljne poslove sada se suočava sa zatvorskom kaznom i mogućim izbacivanjem iz Demokratske stranke.

Menendez je tokom osmonedeljnog suđenja tvrdio da nije kriv, dok su njegovi advokati tvrdili da pokloni koje je primio nisu bili mito, jer tužioci nisu uspeli da dokažu da je preduzeo konkretne radnje kao rezultat njihovog primanja. Njegova supruga, Nadine Arslanian Menendez, takođe se suočava sa optužbama, ali joj je suđenje odloženo zbog lečenja raka dojke. Ona se izjasnila da nije kriva.

Advokati senatora Menendeza pokušali su da prebace krivicu na gospođu Menendez, prikazujući je kao osobu u finansijskim problemima koja je tražila načine da "dobije novac i imovinu na bilo koji način."

Dvojici biznismena, Vaelu Hani i Fredu Daibesu, takođe se sudi zbog optužbi da su tražili pomoć senatora za nezakonite radnje u korist egipatske vlade i obezbeđivanje miliona dolara od katarskog investicionog fonda. Treći biznismen, Hoze Uribe, priznao je krivicu i svedočio protiv Menendeza.

Senator Menendez i ranije optuživan za korupciju

Senator Menendez se i ranije suočavao sa federalnim optužbama za korupciju. Suđeno mu je 2017. godine, kada je optužen za političke usluge bogatom oftalmologu sa Floride u zamenu za luksuzne praznike i raskošne poklone. Taj slučaj je završio pogrešnim suđenjem nakon što je oslobođen po nekim optužbama, a porotnici nisu mogli da donesu jednoglasnu presudu.

Podsetimo, senator Menendez je uzimao novac od Albanaca kako bi lobirao za tzv. Kosovo i napadao Srbiju. Kontroverzni senator je poznat po sastancima sa predstavnicima srpske opozicije poput Marinike Tepić i Dragana Đilasa. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na tu temu, izjavio je:

"Bob Menendez je godinama pravio najveće probleme Srbiji uz Eliota Engela, poznatog albanskog lobistu iz Bruklina. Oni su državi Srbiji decenijama pravili najveće probleme u američkom Kongresu. Menendez je primao novac od Albanaca i napadao Srbiju, a sada je uhapšen zbog nezakonitog primanja novca."

Vučić je dodao: "Menendez je godinama primao Đilasa, Tepić i druge sa antisrpskih pozicija. Sada je otkriveno da je radio za Gazmen Daljetu, američkog biznismena albanskog porekla, koji mu je davao novac za vođenje albanske i antisrpske politike. Kada čujete određene stavove naših političara, znajte da iza njih stoji plaćenička pozadina."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Dragana

16.07.2024 20:33

Jasno je svima da je Đilas u svetu poznat kao prevarant i Srbomrzac. Treba ih osuditi maximalno!!

Tanja

16.07.2024 20:34

Bob Mendez je klasičan tajkun i prljav političar koji je podržavao Mariniku Tepić i Đilasa i šiptarsku mafiju.

Dragana

16.07.2024 20:38

Nadam se da ce dobiti tih 200 godina taman da razmisli polako sta je uradio!!

Ana

16.07.2024 20:40

Pa naravno gde bi drugde i bio, tamo mu je i mesto.