VAŽNI SUSRETI ZA VUČIĆA U EGIPTU: Evo sa kim će se predsednik sve sastati, Al Sisi priređuje ručak u njegovu čast

Autor:

Vesti

12.07.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić će se sastati i sa predsednikom Arapske lige Ahmedom Abul Geitom, kao i sa poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim Tavadrosom II

VAŽNI SUSRETI ZA VUČIĆA U EGIPTU: Evo sa kim će se predsednik sve sastati, Al Sisi priređuje ručak u njegovu čast

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u zvaničnoj poseti Arapskoj Republici Egipat od 12. do 14. jula 2024. godine.

Tokom boravka, predsednik Vučić će se sastati sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fatahom al Sisijem, nakon čega će prisustvovati svečanom ručku koji u njegovu čast u Predsedničkoj palati priređuje predsednik Al Sisi.

Predsednik Vučić će se sastati i sa predsednikom Arapske lige Ahmedom Abul Geitom, kao i sa poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim Tavadrosom II.

Tokom zvanične posete, predsednik Vučić će imati odvojene susrete i sa predsednikom Parlamenta Arapske Republike Egipat Hanafijem Ali Gebelijem, kao i predsednikom Vlade Arapske Republike Egipat Mostafom Madbulijem, nakon čega će se obratiti na Egipatsko-srpskom poslovnom forumu.

Obraćajući se iz Palate Srbija, predsednik je najavio veliku ekonomsku saradnju sa zemljom sa kojom imamo fantastične odnose.

"U subotu i u nedelju biću u dvodnevnoj poseti Egiptu i naši veliki i važan zadatak je da sa arapskom republikom Egipat uspostavimo najbolje odnose, a ono što je značajno je ugovor o slobodnoj trgovini. Posao države je da našim privrednicima omogući pristup širem tržištu", naveo je predsednik.

Posle Egipta, predsednik Vučić će ići u London.

"Posle posete Egiptu imaćemo odlazak u London gde je sastanak evropske političke zajednice, a već 19. jula očekujemo veliku posetu u Srbiji, posle toga očekujemo velike ekonomske događaje za našu zemlju. Biće leto u kom moramo da postavimo stvari da se ne mirimo sa preprekama, zaustavljanjem, već da krčimo put u budućnost i građanima obezbeđujemo bolji život", dodao je predsednik Vučić.

Predsednik je prethodno pohvalio ekonomsku situaciju u zemlji, koja je i omogućila sklapanje saradnji ovakvih razmera.

"Kupili smo pet tona zlata, rezerve su nam na najvišem nivou i naše devisne rezerve su na rekordnom nivou, to govori o finansijskoj snazi Srbije. Mi dobro znamo posebno na to ukazuje izveštaj MMF koji govori o veoma dobroj, vrlo dobroj i izuzetnoj finansijskoj situaciji koja postoji i njima je jasno da rezultati koja je Srbija postigla su oni koji daju nadu, šansu i priliku da na svaki mogući način ubrzano napredujemo i mnogo brže nego većina drugih u okruženju", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Ana

12.07.2024 16:41

Vucicu ce biti ukazana velika cast u Egiptu.

Ninaa

12.07.2024 16:49

Vucic je ozbiljan drzavnik.

Jorgovanka

12.07.2024 16:51

Ovi vazni susreti s Egiptom pokazuju koliko je Vucic cenjen covek, cak mu i rucak priredjuju. Za svaku pohvalu.

Predrag

12.07.2024 16:54

Imaćemo sporazum o slobodnoj trgovini sa Egiptom, a to je još jedan uspeh našeg predsednika.