VUČIĆ SAZVAO HITAN SASTANAK: U Srbiji mora da ima struje sve vreme!

Autor:

Vesti

21.06.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je pozvao ljude iz energetskog sektora da dođu na sastanak u popodnevnim satima zajedno sa ministarkom Đedović Handanović

VUČIĆ SAZVAO HITAN SASTANAK: U Srbiji mora da ima struje sve vreme!

Foto: Printscreen/Rts1

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ministarku energetike Dubravku Đedović Handanović da u Srbiji obezbedi da nema prekida u snabedavanju strujom i pozvao ljude iz svih sektora sistema za enegetsku bezbednost - EPS, EMS i druge, da njihovi radnici ne idu kućama već da svi budu angažovani na obezbeđivanju energije, jer Srbija mora da ima energiju sve vreme.

Vučić je pozvao ljude iz energetskog sektora da dođu na sastanak u popodnevnim satima zajedno sa ministarkom Đedović Handanović.

Podsetimo, eksplozija na 400 kilovati dalekovoda Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) uzrok je nestanka struje na skoro celoj teritoriji Crne Gore, prenosi list Pobeda, pozivajući se na neimenovani izvor.

Iz CGES-a o ovim pojedinostima nisu se oglašavali, a izvor crnogorskog dnevnog lista navodi da za popravku dalekovoda moraju biti angažovani helikopteri.

"Na teritoriji Crne Gore, osim većeg dela severa, usled poremećaja regionalnih razmera, došlo je do nestanka napona. Takođe do ispada i beznaponskih stanja većih razmera došlo je i u Albaniji, Bosni i Hercegovini i značajnom delu Hrvatske. Uzrok još nije poznat, a CGES u saradnji sa kolegama iz okruženja radi na rešavanju problema kako bi svi potrošači u Crnoj Gori uskoro dobili struju", saopšteno je iz CGES-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miloš

21.06.2024 14:56

Srbija će jedina u regionu biti stabilna, o tome predsednik stalno priča, a ovo sa strujom je samo jedna stvar