"DISKUTABILNO JE KADA ĆE SE SVE VRATITI U NORMALU" Oglasio se crnogorski ministar energetike i otkrio kakva je trenutna situacija

Autor:

Svet

21.06.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mujović kaže da su operatori prenosnog sistema maksimalno fokusirani.

"DISKUTABILNO JE KADA ĆE SE SVE VRATITI U NORMALU" Oglasio se crnogorski ministar energetike i otkrio kakva je trenutna situacija

Foto: pixabay.com

Crnogorski ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, rekao je da je problem nestanka struje regionalne prirode, i da se radi o regionalnom kvaru, prenosi portal RTCG.

- Zemlje u regionu su bez struje, radi se o Albaniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini - kaže on.

Dodaje da su operatori prenosnog sistema maksimalno fokusirani, mada se u ovom momentu još ne zna gde je kvar. 

- Radi se na tome da se situacija normalizuje, i da se obavi restauracija sistema - kaže on.

Stava je da je do ovoga došlo usled velikog opterećenja.

- Naglo je porasla potrošnja usled visoke temperature. U situaciji visokih temperatura dešava se da je vazdušno hlađenje slabije, a visoke temperature dovode do toga da vod ispadne - istakao je Mujović.

Kaže da je crnogorski elektroenergetski sistem povratio naponske prilike i veruje da će se sve vrlo brzo vratiti u normalu.

- Električna energija dospeva do CEDIS-a, a CEDIS sada ima posla da je usmeri dalje prema gradovima. To može da potraje, jer CEDIS ima posla da reši situaciju u svakom gradu posebno. U momentu kada se desio ispad, pretpostavka je da su svi potrošači ostali uključeni, i nadamo se da prilikom ponovnog puštanja u rad opterećenje neće biti veliko, i da to ne izazove nove ispade. Kada će se sve vratiti u normalu, diskutabino je - istakao je Mujović i rekao da ne može sve rešiti odjednom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading