EKSPLOZIJA NA DALEKOVODU U CRNOJ GORI: Otkriven uzrok nestanka struje u regionu, evo šta se tačno desilo!

Autor:

Svet

21.06.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvor crnogorskog dnevnog lista navodi da za popravku dalekovoda moraju biti angažovani helikopteri

EKSPLOZIJA NA DALEKOVODU U CRNOJ GORI: Otkriven uzrok nestanka struje u regionu, evo šta se tačno desilo!

Foto: Shutterstock

Eksplozija na 400 kilovati dalekovoda Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) uzrok je nestanka struje na skoro celoj teritoriji Crne Gore, prenosi list Pobeda, pozivajući se na neimenovani izvor.

Iz CGES-a o ovim pojedinostima nisu se oglašavali, a izvor crnogorskog dnevnog lista navodi da za popravku dalekovoda moraju biti angažovani helikopteri.

"Na teritoriji Crne Gore, osim većeg dela severa, usled poremećaja regionalnih razmera, došlo je do nestanka napona. Takođe do ispada i beznaponskih stanja većih razmera došlo je i u Albaniji, Bosni i Hercegovini i značajnom delu Hrvatske. Uzrok još nije poznat, a CGES u saradnji sa kolegama iz okruženja radi na rešavanju problema kako bi svi potrošači u Crnoj Gori uskoro dobili struju", saopšteno je iz CGES-a.

Pored Crne Gore, danas su bez struje ostali i gotovo cela Dalmacija i Bosna i Hercegovina, kao i delovi Albanije.

Nestanak struje u celoj BiH predstavlja veliki problem i za vlasnike mesara. Kako je za portal „Avaza“ kazao Samir Duškaj, vlasnik mesnice „Samir“ ovaj nestanak struje će biti veliki problem za njih.

- Zatvorio sam komore i vitrine i ne otvaram. Komora je radila na nuli, a koliko ona može držati to je do nje. Biće veliki problem ako struje ne bude celi dan – kazao je Duškaj.

Dodaje kako se meso neće odlediti nego će početi da se kvari, a opširnije čitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading