SARAJEVO OSTAJE BEZ VODE?! Nestanak struje u BiH izazvao dodatnu nevolju građanima, ali to nije jedini problem

Autor:

Svet

21.06.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro celo područje Crne Gore je ostalo bez struje, kao i skoro cela Dalmacija i delovi Bosne i Hercegovine.

SARAJEVO OSTAJE BEZ VODE?! Nestanak struje u BiH izazvao dodatnu nevolju građanima, ali to nije jedini problem

Foto: pixabay.com

Nestanak struje mogao bi napraviti probleme oko nestanka pitke vode u Kantonu Sarajevo.

Ovo je za portal Avaz potvrđeno iz službe za odnose s javnošću "Vodovod i kanalizacija".

- 90 posto vode u KS se pumpa, bez električne energije može doći do poremećaja u vodosnabdevanju u zavisnosti od dužine trajanja nestanka struje. Za sada nemamo prijava da je negde nestalo vode - kazali su iz ViK-a. 

Naglasili su da trenutno nema nikakvih poremećaja u vodosnabdevanju.

Nestanak struje u celoj BiH predstavlja veliki problem i za vlasnike mesara, kazao je Samir Duškaj, vlasnik mesare "Samir", za Avaz.

- Zatvorio sam komore i vitrine i ne otvaram. Komora je radila na nuli, a koliko ona može držati to je do nje. Biće veliki problem ako struje ne bude celi dan – kazao je Duškaj.

Dodaje kako se meso neće odlediti nego će se početi kvariti.

- Imaćemo veliku štetu. Ovo nam se nikada nije desilo. Hajde sat-dva kad nestane struje to se može izdržati. Ne otvaraš vitrine, ne otvaraš komore i sve bude u redu. Ali da je nema ceo dan... Da ceo dan ne otvaram komoru ona može izdržati, ali već ujutro meso na kontejner može ići – rekao je Duškaj.

Podsetimo, skoro celo područje Crne Gore je ostalo bez struje, kao i skoro cela Dalmacija i delovi Bosne i Hercegovine. U ovom trenutku samo potrošači u Srbiji imaju redovno snabdevanje.

Kako se navodi, problem je ispad na mreži Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

List Pobjeda piše da je izbio požar na jednom dalekovodu i da se ne zna kada će problem biti rešen.

Prethodno, hrvatski mediji su preneli da je skoro cela Dalmacija ostala bez struje, kao i da je problem nastao zbog pada sistema u Crnoj Gori sa kojom je Dalmacija mrežno spojena. 

Bez struje su ostali Split, Omiš, Makarska, Kaštela, Solin, Zadar, Starigrad Paklenica i druga mesta, prenosi hrvatski Index, dok drugi mediji javljaju da cela Dalmacija nema struju. 

U Hrvatskoj su danas tropske temperature, očekuje se vrhunac toplotnog talasa a još juče su zabeležene rekordne temperature za ovo doba godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading