KOLJAČEV FAN GOST MIRDITE! Da li je ovo "promovisanje kulturne baštine" na Vidovdan?

Autor: Ljubinka Mijušković

Vesti

19.06.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski pisac Azem Deliju obožava Jašarija i veliča OVK

KOLJAČEV FAN GOST MIRDITE! Da li je ovo "promovisanje kulturne baštine" na Vidovdan?

Foto: Printscreen

Albanski pisac Azem Deliju, jedan od učesnika na festivalu Mirdita, dobar dan, veliki je fan Adema Jašarija, osnivača paravojne formacije OVK, ubice i koljača. Festival se ove godine održava od 27. do 29. juna, dakle i na Vidovdan, što se smatra posebnom provokacijom.

SINOVCU PUCAO U LEĐA

Deliju će u Beogradu na pomenutom festivalu predstaviti svoju knjigu. Međutim, osim po pisanju, on je poznat i kao veliki obožavalac zloglasnog teroriste, a o kakvom monstrumu je reč sasvim dovoljno sam za sebe govori podatak da su i Albanci slavili kada je ubijen u sukobu na Kosovu.

Goran Radosavljević Guri, nekadašnji komandant Žandarmerije i general policije u penziji, ispričao je nedavno u razgovoru za Srpski telegraf i portal Republika sve o Jašarijevim zverstvima. Srpski specijalci su vođu OVK pokušavali da uhapse, akcija je trajala sedam dana, međutim, nije im pošlo za rukom jer je bio dobro utvrđen. Na pozive da pusti žene i decu da izađu, da bi se izbeglo krvoproliće, Jašari se oglušio.

- Policija je morala na svaki način da uđe i naravno da je bilo dosta žrtava. On je žrtvovao žene, decu, čak je i ubio svog sinovca. Njegova ćerka i od njegovog brata sin, koji su u to vreme bili mali, počeli su da beže od tih eksplozija i krenuli su prema položajima policije. Policija je devojčicu, koja je u to vreme imala šest-sedam godina, a to je u stvari bila njegova ćerka, prihvatila, a on je sinovcu pucao u leđa i ubio ga. Ćerka je kasnije držala neke govore, viđao sam dole po Kosovu, u nekoj maskirnoj uniformi, živa i zdrava je ostala - ispričao je Radosavljević.

Ko je bio Adem Jašari

- osnivač paravojne formacije OVK

- imao je srpsko-crnogorsko poreklo
- plašili su ga se i Albanci zbog zločina koje je neometano činio i nad svojim narodom
- ubijao je, silovao, klao, pljačkao i Srbe i Albance
- ubijen je u toku akcije srpskih snaga na Kosovu i Metohiji

SILOVAO PO MAHALAMA

Jašari je, prema njegovim rečima, imao srpsko-crnogorsko poreklo, a oni su kod njega u kući našli gusle.

- U svim tim topografskim kartama, iz šezdesetih i sedamdesetih, piše mahala "Jašarević", oni su se prezivali Jašarević. Negde u podsvesti je on to imao, ali se radilo o jednom ubici, silovatelju, kriminalcu. Upadao je u mahale i to su nam pričali Albanci, silovao je žene pred mužem, decom, bio je pravi kabadahija. Albanci su slavili kad je on ubijen jer, kako su nam tada govorili, takvog zlotvora nisu videli - ispričao je nekadašnji prvi čovek Žandarmerije.

Krstić: Nek malo obiđu srpske enklave

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić za Srpski telegraf ocenjuje da je ove godine očigledan napor organizatora Mirdite da to bude provokacija koja će izazvati reakciju građana ogorčenih zbog Kurtijevog terora nad Srbima, a sve da bi iskoristili incident i Srbiju predstavili u lošem svetlu u svetskim medijima.

- Zato ih treba uputiti da obiđu srpske enklave na Kosovu i da tamo promovišu toleranciju. Mogu da odu i u Kurtijeve zatvore, gde bez razloga leže prebijeni Srbi, kojima je čak i advokat zabranjen - podsetio je Krstić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading