NOVI UDAR NA SRPSKU DECU! Kurtijevi velikoalbanski bolesnici napravili haos kod Gračanice, na meti dom kulture i dečje igralište (FOTO)

Autor:

Vesti

17.06.2024

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan u nizu antisrpskih poteza Kurtija i njegove velikoalbanske mašinerije.

NOVI UDAR NA SRPSKU DECU! Kurtijevi velikoalbanski bolesnici napravili haos kod Gračanice, na meti dom kulture i dečje igralište (FOTO)

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ispisivanje grafita "Albanija" i pogrdnih natpisa na srpskom Domu kulture i na dečijem igralištu u selu Sušica, nadomak Gračanice, je nova provokacija i pretnja po ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čija su meta i ovoga puta deca, ali i ustanove kulture koje treba da služe kao prostori tolerancije.

Republika

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Natpis "Albanija" na dečjem igralištu

Ovaj vandalski čin, osim uništavanja srpske imovine, jasno ima za cilj da zastraši srpsku decu i onespokoji njihove roditelje, a ovakve provokacije u direktnoj su sprezi sa idejama i snovima Aljbina Kurtija o velikoj Albaniji i etnički čistom Kosovu i Metohiji.

Srpska deca su česta meta napada albanskih huligana, iako nikoga ničim ne izazivaju, već samo žele da imaju srećno i spokojno detinjstvo na prostoru KiM. Međutim, na srpsku decu su albanski ekstremisti pucali, često su bila na meti fizičkih napada i uvreda, prebijana, kidani su im krstići, pa im se i ovakvim porukama stavlja do znanja da nigde nisu bezbedni. 

Republika

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Natpis "Albanija" na zgradi kulturnog centra

Kancelarija za Kosovo i Metohiju poručila je da će sanirati štetu koja je napravljena, ali i da će zahtevati konkretne korake od nadležnih organa za pronalaženje i sankcionisanje provokatora, koji su izvšili ovaj incident, jer se nijedan incident koji je usmeren ka srpskom narodu, posebno ka srpskoj deci ne sme prenebregnuti. 

U južnoj srpskoj pokrajini nastavlja se borba za goli život, ali kako je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković nedavno rekao, dokle god ima Srba na Kosmetu, Kurti neće mirno spavati. Zato se nastavlja ova naša svakodnevna borba, pa neka Kurti spava kao i do sada, Srbi neće otići!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading