"UBICE HODAJU NEKAŽNJENO" Godišnjica monstruoznog ubistva Srba na Kosmetu - Dan kada su albanski teroristi izmasakrirali porodicu Stolić u Obiliću

Autor:

Vesti

04.06.2024

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 21 godinu, u selu Obilić na Kosovu i Metohiji, albanski teroristi izvršili su zversko mučenje, a potom i ubistvo Radmile i Slobodana Stolića, kao i njihovog sina Ljubinka.

"UBICE HODAJU NEKAŽNJENO" Godišnjica monstruoznog ubistva Srba na Kosmetu - Dan kada su albanski teroristi izmasakrirali porodicu Stolić u Obiliću

Foto: ST/NEmanja Panič

Nakon ovog svirepog i antiljudskog čina, koji predstavlja jedno od najmonstruoznijih ubistava Srba na Kosmetu nakon dolaska međunarodnih vojnih i civilnih snaga i uvođenja protektorata Ujedinjenih nacija, napadači su se iživljavali nad telima ubijenih članova porodice Stolić, te su na kraju zapalili njihovu porodičnu kuću kako bi prikrili tragove zločina. 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković podsetio se ovog gnusnog zločina, apelujući da srpske žrtve moramo da pamtimo i istakao trenutnu situaciju i političku klimu u južnoj srpskoj pokrajini, gde privremene prištinske institucije, na čelu sa lažnim premijerom Aljbinom Kurtijem, gaje antisrpsku politiku istrebljenja jednog naroda, dok ceo zapadni svet nemo gleda.

"Albanski teroristi su na današnji dan pre 21. godinu zverski mučili, a potom i ubili Radmilu i Slobodana Stolića i njihovog sina Ljubinka, a potom su se iživljavali nad njihovim telima i spalili kuću u Obiliću da prikriju svoj gnusni zločin.", napisao je Petković na društvenoj mreži Iks.

 

 

"Za ovo zverstvo nad nedužmim Srbima niko nije odgovarao, ubice hodaju nekažnjeno, kao što je politika nekažnjivosti zločina nad Srbima i dan danas živa u Prištini, a negiranje srpskog stradanja i novo ugnjetavanje, konstanta je politike Aljbina Kurtija", zaključio je Petković u svojoj objavi.

Podsetimo, tada je UNMIK ponudio i nagradu od 50.000 evra za informaciju o ubici, ali pošto se niko nije javio i u nedostatku dokaza, međunarodni istražioci obustavili su istragu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading