"KOSOVO - CRNA RUPA DEMOKRATIJE" Saboter Kurti i garda moralnih patuljaka zbog malo ćara gaze sve pred sobom: "DIJALOGA VIŠE NEMA"

Autor:

Vesti

15.06.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Đorđe Milićević izjavio je večeras da dijalog nema alternativu, ali da on podrazumeva se poštuju dogovori, što Priština ne čini od početka.

"KOSOVO - CRNA RUPA DEMOKRATIJE" Saboter Kurti i garda moralnih patuljaka zbog malo ćara gaze sve pred sobom: "DIJALOGA VIŠE NEMA"

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Milićević je na Informer TV, uz podsećanje da su Svesrpskom saboru prisustvovali i Srbi sa Kosova, poručio je da je cilj Srbije da sačuva srpski narod, mir i stabilnost, a da probleme rešava dijalogom.

"Dijalog nema alternativu, ali dijalog uz poštovanje onoga što Priština ne poštuje od početka. Svedoci smo kršenja svega što je  dogovoreno i to znaju i EU i SAD", uakazao je ministar.

Ponavlja da se na Kosovu nameću nepodnošljivi uslovi života kako bi srpski narod bio otreran.

"Sankcije koje su uveli režimu Aljbina Kurtija znače i prijem u Savet Evrope. Kosovo je crna rupa savremenog sveta kada govorimo o demokratiji. Izabrani su gradonačelnici sa jedan odsto građanskog poverenja. Govorilo se o uslovima, a jedan od uslova je bio da se vrati imovina manastiru Visoki dečani, da se uvede ZSO", rekao je Milićević.

Bivši poslanik SNS-a na Kosovu Ljubomir Marić istakao je da Aljbin Kurti nikada nije ni planirao da formira ZSO i da je za njega jedino rešenje etnički čisto Kosovo.

"Mi znamo šta Kurti želi, ali ćutanje međunarodne zajednice je njihova krivica. Mi čekamo da se oni oglase, ali uopšte se ne spominje kršenje osnovnih postulata. Aljbin Kurti nastavlja da radi šta hoće, a međunarodna zajednica izlazi sa stalnim pozivima na dijalog", rekao je Marić.

Govoreći o zabrani uvoza srpske robe, navodi da neke računice pokazuju da je šteta oko 216 miliona direktnih troškova, ne računajući indirektne. 

"Ovo je jedan ozbiljan psihološki pritisak izuzimajući sve ostale porobleme. Dijaloga više i nema. Oni više ne žele dijalog. Sprovode jednostrane akcije koje za cilj imaju etničko čišćenje Srba. Za njih ako nema Srba, nema problema. Aljbinu Kurtiju je opsesija Aleksandar Vučić i jačanje Srbije. Za njih ZSO više nije tema. Oni neće da formiraju ZSO jer oni neće Srbe na Kosovu i Metohiji", jasan je Marić.

Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku ocenjuje da će Priština nastaviti da "teroriše mlade ljude i civile", dokle god Srbi sami ne odluče da se povuku.

"Ne možemo da očekujemo da ćemo imati od njih bilo kakvu varijantu sažaljenja. Na severu treba da se formira za Zajednica srpskih opština, jer se graniči sa  Srbijom. U enklavama južno od Ibra život je katastrofalan čak i za uslove 15. veka, a kamo li sada", rekao je Matović i dodao da je opozicija "kosponzor festivala Merdita dobar dan’".

"Imate skaradnu mapu tajnih srpskih zločinačkih poduhvata. To je sasvim očigledna provokacija. Imam duboko uverenje da će ovo biti zabranjeno i treba razmisliti o donošenju zakona protiv stranih agenata. Opozicija i treba i poželjno je da postoji u zdravom demokratskom društvu, ali mi imamo problem ubačenih agenata. Oni su ekavske ustaše, ja nemam drugi tremin osim toga. Oni uvek zauzimaju stav koji zauzimaju naši najgori neprijatelji", rekao je Matović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading