SRAMNO! ORGANIZATORKA "MIRDITE" TVRDI DA JE KOSOVO DRŽAVA!

Autor:

Vesti

16.06.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inače, Todorovićeva je javnosti postala poznata kada se slikala sa kačketom s obeležjem tzv. države Kosovo. Nešto pre izbora ona je otvoreno podržala Đilasovu listu koja je na izborima doživela debakl.

SRAMNO! ORGANIZATORKA "MIRDITE" TVRDI DA JE KOSOVO DRŽAVA!

Foto: printskrin

Festival koji promoviše lažnu državu Kosovo "Mirdita - dobar dan" biće održan u Beogradu od 27. do 29. juna, što znači da će se održati i na najznačajniji datum za Srbe - Vidovdan.

Sofija Todorović, koja organizuje festival "Mirdita" i to na Vidovdan, ponovila je da je za nju Kosovo nezavisna država.

- Ono što se dešava u Prištini, u kojoj postoje zasebne institucije, u kojoj postoje posebni zakoni, to Kosovo ima svoj ustav, ti ljudi koji dolaze kod nas dolaze sa ličim kartama koje im izdaje država Kosovo i mi ne možemo da se pravimo da ta vrsta realnosti postoji - rekla je Sofija na tajkunskoj televiziji promovišući svoj stav, bez trunke srama, prenosi Informer.

Inače, Todorovićeva je javnosti postala poznata kada se slikala sa kačketom s obeležjem tzv. države Kosovo. Nešto pre izbora ona je otvoreno podržala listu Dragana Đilasa koja je na izborima doživela debakl.

Podsetimo, festival koji promoviše lažnu državu Kosovo "Mirdita - dobar dan" biće održan u Beogradu od 27. do 29. juna, što znači da će se održati i na najznačajniji datum za Srbe - Vidovdan.

Podsećamo, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da Grad Beograd neće dati niti jednu saglasnost za korišćenje bilo koje javne površine ili gradskog prostora za održavanje Festivala "Mirdita, dobar dan“.

- Izričito sam protiv održavanja festivala „Mirdita, dobar dan“ koji godinama unazad direktno falsifikuje i menja istoriju kroz promovisanje takozvanog kosovskog kulturnog nasleđa, izuzimajući činjenicu da je ono srpsko, čime organizatori ovog Festivala dovode u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije - naveo je Šapić.

On je istakao da su organizatori ovog puta "otišli i korak dalje i isti Festival zakazali baš na Vidovdan, 28. juna, gurajući direktno prst u oko celom srpskom narodu i srpskoj državi". Šapić je pozvao i Vladu Srbije, da, kako kaže, dobro razmisli da li ovakve manifestacije treba dozvoljavati u Srbiji, jer one direktno podrivaju naš ustavno pravni poredak.

Šta je Šapić još rekao pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading