SVE ČINE DA PROTERAJU SRBE! Srpska lista posle privođenja dvojice mladića u Leposaviću: "Međunarodne snage ne smeju biti neme..."!

Autor:

Vesti

15.06.2024

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahtevamo od međunarodnih bezbednosnih snaga, da prestanu da budu nemi posmatrači zlostavljanja srpskog naroda i servis koji reaguje isključivo na pozive kosovskih institucija, već da se aktivno uključe u obezbeđivanju mira i sigurnosti svim građanima, pa i našem narodu na Kosovu i Metohiji čija se prava svakoga dana krše od strane režima u Prištini , ističe Srpska lista.

SVE ČINE DA PROTERAJU SRBE! Srpska lista posle privođenja dvojice mladića u Leposaviću: "Međunarodne snage ne smeju biti neme..."!

Foto: Printscreen

Terorisanje srpske dece od strane Kurtijevih parapolicijskih jedinica je sramno, neprofesionalno, nedopustivo i neljudsko ponašanje koje izaziva najoštriju osudu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a koja bi morala da izazove reakciju i međunarodne zajednice koja se nedavno "hvalila uspesima ovakavog kosovskog društva koje su, po sopstvenom priznanju, podržali u prethodnim godinama", saopštila je večeras Srpska lista.

- Napadi na srpsku decu, uz upotrebu suzavca, pretnju oružjem i psiho-fizičko zlostavljanje je deo institucionalne represije režima u Prištini čiji je plan progon svega srpskog i sticanje jeftinih političkih poena kod albanskog stanovništva kojem osim mržnje prema Srbima Kurti ništa drugi nije pružio za tri godine.

- Zahtevamo od međunarodnih bezbednosnih snaga, da prestanu da budu nemi posmatrači zlostavljanja srpskog naroda i servis koji reaguje isključivo na pozive kosovskih institucija, već da se aktivno uključe u obezbeđivanju mira i sigurnosti svim građanima, pa i našem narodu na Kosovu i Metohiji čija se prava svakoga dana krše od strane režima u Prištini -  saopštila je Srpska lista.

- Apsolutno je nedopustivo da se nad Srbima sprovodi represija bez ikakvog povoda, i nemo posmatra kako Srbi napuštaju svoja vekovna ognjišta. Isto tako, očekujemo od međunarodnih predstavnika da se aktivnije uključe i vrše direktan nadzor nad radom kosovske policije koja sprovodi ogoljeno nasilje nad Srbima - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Jorgovanka

15.06.2024 21:50

Madjunarodne snage to ne smeju dozvoliti.

Nebojša

15.06.2024 21:54

Užasno je ovo što Kurti radi, a užasno je i to što ga EU podržava u tome.

Dragana

15.06.2024 21:56

Treba stati Kurtiju na put, onemogućiti da maltretira Srbe na KiM.

Dragana

15.06.2024 21:58

Formiranje Zso je preko potrebno na KiM.