SKANDALOZNO! Brnabićeva: Lutovac napad na nastavnike koristi za napade na porodicu predsednika Vučića!

Autor:

Vesti

14.06.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva napada na prosvetne radnike u istom danu u Beogradu izazvala veliku zabrinutost u srpskom društvu!

SKANDALOZNO! Brnabićeva: Lutovac napad na nastavnike koristi za napade na porodicu predsednika Vučića!

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic/STR/Video, Dragan Kadic, Printscreen/Instagram, AP/Kemal Softic

Predsednica Skupštine Ana Brnabić obratila se javnosti povodom stravičnog nasilja koje se dogodilo u beogradskim osnovnim školama.

Ona je, između ostalog, napomenula da je strašno to što se ovakve teme ponovo koriste u političke svrhe. 

- Šokirana sam i razočarana što se tema nasilja u prosveti koristi za političku borbu. Time se nasilje i nasilnici relativizuju. Osuđujem (Zorana) Lutovca, koji je nastavio sa svojom politikom da i napad na nastavnika iskoristi za postizanje svojih političkih ciljeva. Iskoristio je to da napadne porodicu Aleksandra Vučića što je nedopustivo. To je njegov psihološki problem koji govori o njegovoj svesti - rekla je Ana Brnabić.

Podsećanja radi, dva napada na prosvetne radnike u istom danu u Beogradu izazvala su veliku zabrinutost u srpskom društvu. Prvo je majka učenika u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" pretukla nastavnicu, a zatim je došlo do incidenta u Osnovnoj školi "Sveti Sava" gde su roditelji jedne devojčice fizički napali učiteljicu nakon rekreativne nastave.

Tim povodom ranije se oglasila i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Istakla je da Ministarstvo pravde radi na promeni zakona, a promena podrazumeva da će slučajevi napada na osobu zaposlenu u obrazovnom sistemu i bilo kakvih ataka na njih biti tretirani kao napadi na advokate, što znači da će sankcije izmenama i dopunama ovog zakona biti neuporedivo drugačije, jače nego što su bile do sada.

Đukić Dejanović je dodala da je pojedinačnih incidentnih situacija uvek bilo, ali da trenutno oseća potrebu da najstrože osudi ovakav postupak roditelja koji je fizički napao učiteljicu.

Mislim da najveći broj građana Srbije zaista oseća prosto jedan psihološki otpor na roditelje koji traže da se poslednjeg dana, na pritisak, analizira uspeh deteta, koji treba da se popravlja. Znate, uspeh deteta treba da se popravlja ako nije zadovoljavajući tokom čitave godine, a ne u poslednjim nedeljama školske godine - istakla je ministarka prosvete.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Dana

14.06.2024 14:22

Opozicija svaku priliku koristi da napadne Vučića. Bilo šta da se desi Vučić i je kriv za sve

Zora

14.06.2024 14:25

Sramno! Opozicija na svaki način pokušava da prikupi političke poene.

Marko

14.06.2024 14:32

Tajkunska opozicija koristi svaku tragediju za političko profiterstvo, pokazujući koliko im je malo stalo do stvarnih problema građana.

David

14.06.2024 14:33

Korišćenje mržnje kao političkog alata je sramotan način delovanja opozicije, koja ne nudi nikakva konstruktivna rešenja.