DOK NAROD NEMA LEBA DA JEDE, VJOSA SE BAHATI PO AMERICI! Glađu satire SRPSKU DECU da bi ždrala lososa i lokala najskuplja vina

Autor:

Vesti

15.06.2024

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima se - može se, čak i ako novac nije tvoj.

DOK NAROD NEMA LEBA DA JEDE, VJOSA SE BAHATI PO AMERICI! Glađu satire SRPSKU DECU da bi ždrala lososa i lokala najskuplja vina

Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu, Shutterstock

Dve posete lažne kosovske "predsednice" Vjose Osmani Sjedinjenim Državama koštale su budžet lažne države oko 52.000 evra.

Na osnovu podataka tzv. Predsedništva, tokom poseta novcem iz budžeta plaćeni su samo jedan ručak i jedna večera. Na večeri u Njujorku u septembru prošle godine je bilo sedam ljudi, na meniju su se između ostalog našli odrezak, vino i losos, a za ovo je plaćen račun od 1.164 dolara, naravno iz tzv. državnog budžeta, piše Koha, prenosi Kosovo onlajn.

Računica koju je Predsedništvo dostavilo nakon zahteva za pristup javnim dokumentima pokazuje da je samo za tri odreska za šest osoba potrošeno 417 dolara, dok je za četiri flaše vina potrošeno još 285 dolara

Kako je saopšteno, večera je poslužena na marginama Generalne skupštine UN.

Međutim, Kohi nisu dostavljeni podaci o osobama sa kojima je predsednica večerala.

Tokom te posete, Osmani je imala i ručak, ali je precizirano da je bio sa članovima kabineta. Prema računu, njegova cena je 224 dolara.

U septembru je lažna predsednica Osmani boravila u SAD devet dana. Ručak i večera su, kažu u Predsedništvu, bili jedini koji su plaćeni iz budžeta.

Uprkos insistiranju, nisu pokazali ko je finansijski pokrio hranu za predsednicu i njeno osoblje tokom tog boravka.

Manje od mesec dana nakon septembarske posete, Osmani je ponovo otputovala u SAD.

Ovaj put je u Njujorku ostao dva dana. Podatke o ručku i večeri za ovaj period boravka nije dostavila Kancelarija Predsedništva.

Za oba putovanja, Koha je ponovo tražila dodatna pojašnjenja, ali ih ni ovoga puta nije dobila.

Odgovor je bio isti, a u njemu se navodi da su svi traženi podaci dostavljeni i da nisu nastali nikakvi drugi troškovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading