MI SMO ONO ŠTO JE NAŠA TEŠKA ISTORIJA NAPRAVILA OD NAS! Predsednik Vučić sumirao utiske posle veličanstvene nedelje, pa poslao PORUKU ZA VEČNOST (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.06.2024

00:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram profilu nakon nedelje ispunjene važnim događajima

MI SMO ONO ŠTO JE NAŠA TEŠKA ISTORIJA NAPRAVILA OD NAS! Predsednik Vučić sumirao utiske posle veličanstvene nedelje, pa poslao PORUKU ZA VEČNOST (VIDEO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

"Srbija je juče poslala gromku poruku mira i poziv svima da zajedno sa srpskim narodom, složno i snažno, gledamo u budućnost. Da ne tražimo put kojim ćemo nadalje ići kroz istoriju, već da ga sami ucrtamo i izgradimo.", istakao je predsednik Vučić u objavi na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav

 

 

"Mi smo ono što je naša teška istorija napravila od nas i temelj na koji se oslanjaju sve generacije hrabrih, časnih i postojanih ljudi koji će voditi naše društvo u vremenima koja dolaze.", zaključio je predsednik.

Podsetimo, prvi svesrpski sabor održan je pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska". Uz Vučića, glavni akteri bili su zajedno predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srbije Miloš Vučević i zvaničnici najviših institucija Srbije i Republike Srpske, te predstavnici Srba iz regiona, kao i crkveni velikodostojnici.

Sabor je počeo u 9.30 u Hramu Svetog Save, održavanjem molebana za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, nakon čega su se održali sastanak Vučića i Dodika, kao i srpskog člana Predsedništva BiH, predsednika narodnih skupština Srbije i Republike Srpske i predsednika vlada Srbije i Republike Srpske sa srpskim patrijarhom Porfirijem.

U 10.30 u Palati Srbija održan je sastanak Vučevića i predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.

U 11 časova održan je sastanak predsednika vlada Republike Srbije i Republike Srpske, predsednika Republike Srbije i Republike Srpske, srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, predsednika narodnih skupština Republike Srbije i Republike Srpske i patrijarha srpskog.

U 12 časova održana je Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske u prisustvu dvojice predsednika i crkvenih velikodostojnika, nakon čega će biti razmenjeni potpisani dokumenti...

Vučić i Dodik su potom u 14 časova s resornim ministrima dve vlade obišli veterane.

Centralno obeležavanje manifestacije Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska počelo je u 17 časova na Trgu republike, a vatromet i bakljada održani su oko 21 časova iz Parka Republike Srpske na levoj obali Save.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (39)

Loading
Nenko

10.06.2024 01:56

Istorijski dan za Srbiju koji dokazuje jacinu ujedinjene Srbije i R Srpske na ciju solidarnost i saradnju treba da se ugledaju sve zemlje.

Sanja

10.06.2024 07:07

Održan je prvi Svesrpski Sabor, poslata je poruka mira i Srbija I Srpska ce nastaviti put napred.

Nikola

10.06.2024 07:08

Mirnim putem sacuvacemo svaki pedalj nase zemlje i nas narod. Politika Vucica jeste da Srbi budu sabrani.

Ceca

10.06.2024 07:08

Vucic vodi odgovornu I posvecenu politiku I Srbija mu je na prvom mestu.