PLJUNULI NA SVE SILOVANE ŽENE! Opozicionari i njihovi mediji bez časti i pameti!

Autor: Ljubinka Mijušković

Vesti

06.06.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psiholog Ana Mirković tvrdi da vlast napastvuje narod koji je za nju glasao ubedljivom većinom

PLJUNULI NA SVE SILOVANE ŽENE! Opozicionari i njihovi mediji bez časti i pameti!

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Printscreen

Opozicioni list Radar, koji je u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, u nastojanju da što više ocrni predsednika Srbije Aleksandra Vučića probio je svaku granicu pristojnosti i pljunuo na sve žene koje su silovane. Psiholog Ana Mirković u intervjuu ovom listu izgovorila je da vlast "bukvalno siluje svoj narod i svoje birače". Tako su onim, što je valjda trebalo da bude kritika izvršne vlasti, banalizovane sve strahote koje su preživele žrtve seksualnog nasilja.

Tatjana Macura: Ne postoji izgovor za ovakvo ponašanje

Tatjana Macura, ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost, kaže da se mora voditi računa o izgovorenoj reči, naročito u javnosti i ako one mogu ponovo da traumatizuju određene grupe ljudi.

- Razumem da postoji otpor prema aktivnim učesnicima političkog života, posebno prema onima koji su na vlasti, kao i da je nivo polarizacije užasan, da možda i drugi rade ili govore što ne treba, ali svi ti izazovi ne smeju postati izgovor da i mi sami činimo isto. Nova politička kultura polazi od pojedinca i samo od nas zavisi da li o njoj govorimo misleći na druge koje bismo da "kultivišemo" ili svojim primerom šaljemo poruku da je to zaista i moguće - navodi Macura.

SVE ZA POLITIČKI POEN

- Njih narod zaista neće, ali oni hoće sve na silu. A ništa ne može na silu, i ljubav na silu je silovanje, a oni bukvalno trenutno siluju svoj narod i svoje birače - rekla je Ana Mirković.

Ona je nekako uspela da izračuna da izborna pobeda lista okupljenih oko SNS od 50 odsto, zapravo, predstavlja poruku naroda da ne želi ovu partiju na vlasti. I još je zaključila da, uprkos pobedi SNS, treba da se odrekne vlasti, uz optužbe da tu nema morala ni emocija, pa ni ljudskosti.

Teško da je slučajno, opet napad s RTS

Slučajno ili ne, Ana Mirković ima svoju emisiju na RTS "Porodična mreža". A baš na RTS je, da li opet slučajno, napravljena sačekuša za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pre čijeg gostovanja je puštena politička tirada lidera opozicionog pokreta Kreni-promeni Save Manojlovića.

Podsetimo, predsednikovo gostovanje u Drugom dnevniku počelo je u 19.34, pošto je pre toga emitovan Manojlovićev poziv na građansku neposlušnost i suluda, ničim potkrpljena tvrdnja da su izbori u Nišu pokradeni.

- Izvinjavam se gledaocima što sam došao u RTS, posebno posle ovoga što ste i večeras priredili, ali ću na profesionalan način obaviti svoj posao i ubuduće ću se na drugi način obraćati građanima Srbije - kazao je Vučić.

Sandra Božić, potpredsednica Vlade Vojvodine, kaže da smo se odavno uverili da pojedinci naklonjeni opoziciji ne biraju reči u javnom nastupu, pokazujući time koliko su bezobzirni, te da se politika opozicije zasniva na kampanji mržnje prema neistomišljenicima, a ne na planu i programu.

- Navikli smo i na to da žrtve nasilja pominju samo onda kad im to donosi političke poene, a ovakva izjava pokazuje razmere bezosećajnosti prema istinskim žrtvama. Vodeći se načelom da cilj opravdava sredstva, spremni su čak i na omalovažavanje žrtava, ne bi li dehumanizovali svakog iz SNS, a posebno Aleksandra Vučića, koji im smeta samo zato što ne mogu da ga pobede na izborima - kaže Božićeva.

Foto: Printscreen

Opozicija i njihovi mediji izgubili svaki kompas

OČAJ PORAŽENIH

Ona je ukazala da su građani u nedelju na biralištima pokazali šta misle o tome, te da opozicionari ovakvim izjavama samo potvrđuju činjenicu da ne žele i nemaju hrabrosti da preuzmu odgovornost za državu i društvo.

- Malo je reći da je banalizacija žrtava silovanja na ovaj način neprimerena, zato smatram da je svim odgovornim ljudima jasno da ovakve izjave potiču iz očaja usled rezultata na izborima kojima se nisu nadali - poručila je Sandra Božić.

Novinarka Radara pozvala na intervenciju Evrope

Novinarka Sandra Petrušić, koja je radila ovaj intervju, nedavno je tokom televizijskog gostovanja poručila da ne postoji šansa da se bilo šta promeni dok se Evropa ozbiljno ne umeša.

- Ono što je (Evropa) poslala kao packe na prošlim izborima, to je bilo deklarativno. Moraju se stvari postaviti na drugi način i moraju građani ove zemlje da se zaštite na neki način. Ne može se dozvoliti diktatura usred Evrope - navela je Petrušićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (38)

Loading
Aleksandar

06.06.2024 20:05

Bruka i sramota za Srbiju.

Deki

06.06.2024 20:07

Kako ovog Šolaka nije stid i sramota.

Goran

06.06.2024 20:08

Ovi opozicioni mediji su zlo.

Joka

06.06.2024 20:09

Od opozicije i opozicionih medija i ne moze se ocekivati nista dobro.