PA, PA, PARANOJA... Ova bolest je definitivno ušla u terminalnu fazu!

Autor:

Vesti

05.06.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac Klemen Grošelj optužio predsednika Srbije da ga je pomerio niže na listi njegove partije Gibanje Svoboda (?!)

PA, PA, PARANOJA... Ova bolest je definitivno ušla u terminalnu fazu!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen/N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić mnogima u svetu je smetnja zbog nepokolebljive politike odbrane nacionalnih interesa i ekonomskog preporoda države, usled čega je konstantno na udaru pojedinih centara moći. U toj agresivnoj kampanji da za sve okrive Vučića, čini se da su dospeli do dna.

U svojoj očiglednoj paranoji, Klemen Grošelj, slovenački poslanik u još koji dan aktuelnom sazivu Evropskog parlamenta (EP), tvrdi da je na listi partije Gibanje Svoboda trebalo da zauzme visoku poziciju i samim tim obezbedi novi petogodišnji mandat u EP, ali ga je u tome omeo ni manje ni više nego Aleksandar Vučić.

​Izbori za EP

- oko 373 miliona građana EU iz 27 zemalja ove nedelje glasa na izborima za EP

- izbori za EP zvanično traju od 6. do 9. juna
- EP je jedina institucija EU koja se bira neposredno na izborima i mandat poslanika traje pet godina
- bira se 720 evroposlanika, što je 15 više nego na prethodnim izborima 2019. 
- broj poslanika koji ima svaka zemlja proporcionalan je broju njenih stanovnika, pa će tako građani Nemačke birati 96 poslanika, Francuske 81, Italije 76...
- najmanje poslanika imaće Kipar, Luksemburg i Malta
- većina poslanika, nakon izbora, raspoređena je po transnacionalnim političkim grupacijama u EP, na osnovu političke ideologije, a ne po državama

LUDILO MOZGA

Mada formulaciju ludilo mozga ne koristimo često, čini se da reči Slovenca potpadaju baš pod tu kategoriju. Nakon ovoga, videli smo sve, jedino još možda ostaje da Vučića optuže da je rešio izbore u Americi ili nešto slično.

Izbori za novi saziv EP održavaju se ove sedmice. Kad ne lezi vraže! Odjednom mu je, tvrdi Grošelj, ponuđeno znatno niže mesto, pa su njegove šanse da ostane evroparlamentarac ravne nuli. Ni posumnjao nije da su stranačke kolege tako odlučile jer imaju kvalitetnije rešenje, a nezadovoljne su njegovim rezultatima. Ma kakvi! Glavni krivac je glavom i bradom, reče on i ostade živ, predsednik Srbije. I Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, pošto otvoreno podržava SNS, a ima, tvrdi Grošelj, i uticaj na politiku Svobode.

- Da, prema svemu što se desilo posle moga rada, kao posmatrača izbora u Srbiji, sumnjam da je bilo uticaja na moju kandidaturu na listi Svobode. Pre svega su mi nepoznati razlozi kako sam iz kandidata, kom je bila obećana jaka pozicija u izborima za EP za nekoliko sedmica, postao kandidat koji zaslužuje mesto na kojem su moje izborne šanse jednake nuli (osmo mesto, prim. aut.) - istakao je juče Grošelj za, gle čuda, tajkunski portal N1.

Foto: printscreen/N1

Klemen Grošelj

U tom periodu, kako je dodao, nije bilo drugih političkih događaja koji bi mogli uticati na njegovu kandidaturu izuzev napada na njega od strane predsednika Vučića.

Karanović: Kompleks malenih i nevažnih

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost kaže za naš list da je tačno da Vučić ima ogroman ugled u većini evropskih zemalja.

- Uostalom, samo veliki lideri i državnici dobijaju takvu pažnju u predizbornim kampanjama u drugim zemljama. Kompleksi malenih nevažnih političara prevazilaze dimenzije njihovih država. Takav je slučaj sa svim antisrpskim političarima u zemljicama nastalim rušenjem SFRJ. Jedino šta ih kuraži, pa i ujedinjuje, jeste mržnja prema trijumfu politike Aleksandra Vučića i samoj Srbiji. Međutim, neće im to pomoći.

NEKA PRIČEKA

Vladimir Đukanović, poslanik i član Predsedništva SNS, za Srpski telegraf kratko je prokomentarisao: "Budale se ne seju, one same niču."

A Sandra Božić, njegova stranačka koleginica i potpredsednica Vlade Vojvodine, želela je da podseti Grošelja da je rok za predaju lista za lokalne izbore u Srbiji odavno prošao, te može da sačeka naredne četiri godine kako bi se kandidovao kao kandidat opozicije na narednim:

- Verujem da bi mu naša opozicija rado izašla u susret s visokim mestom, imajući u vidu da je bio glasniji od mnogih, posebno u napadima na predsednika Vučića.

Modi zahvalio na čestitki

Indijski premijer Narendra Modi zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na čestitkama na izbornoj pobedi i naglasio da će odnosi dve zemlje nastaviti da jačaju.

- Hvala na vašim ljubaznim čestitkama. Odnosi Indije i Srbije nastaviće da jačaju u narednim godinama - poručio je Modi u objavi na platformi X.

Činjenica je, kako je ispričala za Republiku, da mu napadi na Srbiju i predsednika Vučića nisu doneli visoko mesto na listi za EP, kako je očekivao, pa je jasno odakle tolika nervoza:

- Pokušao je na razne načine da utiče na politiku u Srbiji, ali izgleda da se u tome preračunao, jer Srbija više nije zemlja u kojoj stranci vode glavnu reč, onako kako je to bila praksa do 2012.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (41)

Loading
Ena

05.06.2024 21:43

Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ništa više od toga. Izgleda je Vučić svima u regionu kriv za sve što im se dogodi.

Olivera

05.06.2024 21:44

Vučiću se očigledno smeta zbog svoje nepokolebljive politike odbrane nacionalnih interesa i ekonomskog preporoda Srbije - to je znak da je na pravom putu.

Steva

05.06.2024 21:44

Rešio je da gradi svoju "slavu" tako što se zakači za Vučića,ali lik je sktroz nebitan

dada

05.06.2024 21:45

GRošeljeva bolesna paranoje je zaista destruktivna i nije ni čudo što su ga toliko nisko na slisti stavili njegovi