DIVLJANJE PARAPOLICIJSKIH FALANGI, UPUCAVANJE I PREBIJANJE SRPSKE DECE! Beograd prozreo Kurtijevu prljavu igru: TO MU NEĆE PROĆI

Autor:

Vesti

06.06.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski kabadahija i lažni premijer Aljbin Kurti daje sve od sebe da zagorča život Srbima na Kosmetu.

DIVLJANJE PARAPOLICIJSKIH FALANGI, UPUCAVANJE I PREBIJANJE SRPSKE DECE! Beograd prozreo Kurtijevu prljavu igru: TO MU NEĆE PROĆI

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/Map

Saopštenje za javnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petra Petkovića prenosimo u celosti:

"Jedino za šta Aljbin Kurti ima spremnost jeste da nastavi da teroriše srpski narod, posebno na severu Kosova i Metohije i to demonstrira svakoga dana svojim nasilnim i jednostranim aktima. I dok Kurti više od dve godine optužuje Beograd da navodno hoće nemire u regionu, pokazalo se da je jedini nasilnik i piroman na Balkanu Aljbin Kurti, koji pored golog nasilja, Srbima zabranjuje dinar, ali i mogućnost da primaju plate i penzije na KiM.

Sa istom opsesijom, sa kojom progoni srpski narod poslednje tri godine, mogao je da se posveti ispunjenju obaveza iz Dijaloga i potpisanih sporazuma i Srbi bi već imali formiranu Zajednicu srpskih opština i garantovanu bezbednost koju danas nemaju, upravo zbog Kurtija i divljanja njegovih parapolicijskih falangi, upucavanja i prebijanja srpske dece.

Kompletna međunarodna zajednica prozrela je namere Aljbina Kurtija da izbegne fomiranje Zajednice srpskih opština i nemoguće je da sve ljude laže sve vreme i da veruje da će njegova demagogija ikoga zavarati. Beograd je sve svoje obaveze iz dijaloga primenio, a reakcija srpskog naroda na višegodišnji teror nije nikakav alibi Kurtiju da izbegne svoje obaveze.

Podjednako, kao što je nastavio sa nelegalnom eksproprijacijom na severu Kosova i Metohije, iako je obustava tih protivpravnih radnji bila obaveza u koju se kleo dok se nadao prijemu u Savet Evrope, po istom modelu dezavuiše javnost i međunarodne predstavnike da ima dobru volju da nacrt Statuta ZSO šalje pred tzv. Ustavni sud.

Formiranje ZSO prvih je šest tačaka sporazuma u Briselu i propratnih dokumenata i Opštih principa iz 2015. godine i nikakvi Kurtijevi preduslovi niti jesu niti će ikada biti osnov za njeno formiranje, već isključivo služe da svoje obaveze izbegne.", piše u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Nikola

06.06.2024 11:06

Oštro osuđujem svaki oblik nasilja nad Srbima.

Miloš

06.06.2024 11:06

Nasilje nad Srbima na jugu Srbije je neprihvatljivo i mora odmah prestati.

Max

06.06.2024 11:08

Potrebno je osigurati sigurnost i mir za sve građane, bez obzira na njihovu nacionalnost.

Mirka

06.06.2024 11:08

Covek je tiranin, nadam se da ce uskoro da zavrsi iza resetaka