VUČIĆ O REZERVAMA: Imamo 544 miliona kubnih metara gasa, na računu 4 milijarde, ali moraćemo sve da povećamo

Autor:

Vesti

04.06.2024

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je istakao da cene gasa skaču.

VUČIĆ O REZERVAMA: Imamo 544 miliona kubnih metara gasa, na računu 4 milijarde, ali moraćemo sve da povećamo

Foto: Printscreen/RTS 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da moramo više da brinemo o ljudima, obezbedimo bezbednost naše zemlje i energetsku stabilnost pred zimu.

- Cene gasa i struje skaču. Moramo da razgovaramo i povećamo rezerve, da vidimo i sa Rusima i sa Azerbejdžanom. Moraćemo da otkupimo oko 150 tona merkantilne pšenice. To je dobro za seljake, ali to radimo da bismo očuvali cenu hleba. Gas je već otišao na 420, sa 300. Mi u ovom trenutku imamo 544 miliona kubnih metara gasa. Nisam zadovoljan, moraćemo da povećamo. Moramo dalje da povećavamo rezerve zlata. Mi u ovom trenutku imamo četiri milijarde na računu - ukazao je Vučić gostujući na Javnom servisu, pa nastavio:

 - Sada će svi da se malo smire pre evropskih izbora 9. Onda će se razočarati neki, nervoza će biti veća, onda se približavaju američki izbori. Svi će pokušavati da izbegnu pobedu Trampa. Tako da nas to sve vodi u jednu katastrofu, i zato sve ove mere preduzimamo. Pevaćavamo rezerve - benzin, dizel, sve što je potrebno. Sve ću projetke ja da obilazim tokom leta.

Foto: Printscreen/RTS 1

Predsednik Srbije gost na RTS

Predsednik Vučić je, gostujući na RTS-u, istakao da bi bilo dobro da se što pre krene sa formiranjem vlasti u Beogradu.

Ne znam zašto bi se na nekim mestima žurilo. Beograd je dugo bio pod merama, i bilo bi dobro da se što pre krene sa formiranjem vlasti. U Novom Sadu nema potrebe da žure. Svi protivkandidati su ubedljivo poraženi. Tri mosta se tamo gradi, fabrike... Što se Niša tiče. Ja sam tu potpuno protiv onoga što su uradili i jedni i drugi. Zamolio sam ono veče da bi bilo dobro da svi sačekaju u Nišu. Znao sam da imamo većinu, jer smo mi prebrojali biračka mesta i sabrali glasove. Saglasan sam sa čovekom iz CeSID-a, da treba svima dozvoliti uvid. Tražili su i dobili, i ni za jedan glas nije bilo drugačije - kazao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je gotovo neverovatna pobeda liste Srbija sutra na održanim lokalnim izborima i istakao da se ti rezultati nikada nisu dogodili u istoriji Srbije, kao i da je opozicija ubedljivo poražena.

Gotovo je neverovatna pobeda liste Srbija sutra i čestitam na tome. Ti rezultati nikada se nisu dogodili u istoriji Srbije i verujem da se neće dogoditi, posebno ne na lokalnim izborima, mada je teško očekivati i na nacionalnom nivou da neko takvu dominaciju ostvari. Hvala građanima za tu podršku - rekao je Vučić gostujući na RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (34)

Loading
Teona

04.06.2024 20:25

Tako je. Vidi se da je njemu jedino vazno da radi i gradi i da stiti interese građana

Tanja

04.06.2024 20:27

Verujemo da će Predsednik Vučić pronaći najbolje rešenje da obezbedi energetike za zimu i građane Srbije.

Ras

04.06.2024 20:28

Treba slusati Vuciceve savete. Uvek je bio u pravu

Seja

04.06.2024 20:28

Značajno stanje, ali planira se dalji rast.